Kvinne krever erstatning etter mobbing og voldtekt i ungdomsskolen

En tidligere elev i Malvik kommune i Sør-Trøndelag saksøker kommunen etter en angivelig voldtekt og grov mobbing på ungdomsskolen.

– For meg er det viktig å si fra at jeg ikke er blitt behandlet greit verken av mobberne eller av skolen, sier kvinnen til adressa.no under første dag i rettsalen.

Partene møtes i Sør-Trøndelag tingrett denne uka, skriver Malvikbladet.

Kvinnen skal ha blitt sjikanert, skjelt ut, befølt, snikfotografert og utsatt for fysisk mobbing av flere medelever over en lang periode. Hun mener at kommunen som skoleeier ikke gjorde nok for å sikre henne et trygt og godt skolemiljø. Det er årsaken til hennes nåværende situasjon der hverdagen er preget av angst, ifølge kvinnen. Hun sliter også med depresjon og spisevegring.

Til VG har kvinnen sagt at flere menn voldtok henne i garderoben under en gymtime. Mens to personer utførte voldtekten, var to eller tre personer vitner til overgrepet. Personene skal ikke ha vært elever, og politiet henla saken fordi gjerningsmannen var ukjent. Trygderetten fant imidlertid at det var «godgjort utenfor enhver rimelig tvil at overgrepet hadde funnet sted».

Powered by Labrador CMS