Helseminister Bent Høie
Helseminister Bent Høie

Høie: – Vi må gjøre alt vi kan for å holde barnehager og skoler åpne

Helseminister Bent Høie sa på dagens pressekonferanse at vi må gjøre alt vi kan for at landets barnehager og skoler kan holdes åpne.

Publisert Sist oppdatert

– Mange lurer på hva som skal stenges og stoppes. Jeg vil begynne på motsatt sted, med å snakke om det vi må holde åpent. Vi å gjøre alt vi kan for å holde barnehager og skoler åpne, slik at barn og unge får den viktige undervisningen og for beholde de viktige møteplassene, sa helseministeren under dagens pressekonferanse.

Les denne! Immunolog anbefaler lærere med nærkontakt å bruke munnbind og beskyttelsesbriller

Den siste tiden har det vært lokale utbrudd i Oslo, Moss og Haugesund/Sveio, samt et utbrudd på hurtigruteskipet Roald Amundsen.

– Lave smittetall fikk oss kanskje til å glemme alvoret. Utbruddene de siste ukene viser hvor sårbare vi er, sa Høie på fredagens pressekonferanse.

Det blir gjort en ny vurdering av situasjonen første uken i september.

Høie snakket om presset på kollektivtransporten, og at det vil bli et økt press nå som sommerferien er over. Han ber arbeidsgivere ha en liberal holdning når det gjelder å kunne ha hjemmekontor og se på muligheten for forskjøvet arbeidstid.

– Det må være trygt for barnehagelæreren som skal på jobb, og det må være trygt for helsearbeideren som må på jobb, sa han.

– Vi er nødt til å bremse nå for ikke å miste kontrollen, sa Høie under regjeringens pressekonferanse om koronasituasjonen fredag ettermiddag.

Heller ikke idretten åpnes ytterligere opp nå, og det blir ikke lempet på 1-metersregelen på kinoer og andre arrangementer.

– Jeg vet at mange kommer til å bli skuffet, og at noen vil bli sinte. Det forstår jeg godt, men vi kan ikke ta sjansen på på miste kontrollen nå, sa Høie.