Peter Christian Frølich (H) ber regjeringen svare på hva det helsefaglige grunnlaget var for å innføre rødt nivå i videregående skole.
Peter Christian Frølich (H) ber regjeringen svare på hva det helsefaglige grunnlaget var for å innføre rødt nivå i videregående skole.

Kontrollkomiteen krever svar om grunnlaget for rødt nivå

Kontroll- og konstitusjonskomiteen på Stortinget vil vite hvordan regjeringen begrunnet innføring av rødt nivå på videregående skole.

Publisert Sist oppdatert

Komiteens leder Peter Christian Frølich (H) har sendt brev til regjeringen med spørsmål knyttet til beslutningen, skriver VG og Bergens Tidende.

– Det synes uklart om innføringen av rødt nivå i videregående skole bygger på faglige anbefalinger, heter det i brevet fra Frølich til kunnskapsminister Tonje Brenna (Ap).

I brevet ber Frølich om svar på hvilke helsefaglige begrunnelser regjeringen baserte seg på da den i desember innførte rødt nivå nasjonalt på videregående skoler. Det bes også om svar på om det var lovhjemmel for beslutningen.

– Regjeringens svar på dette spørsmålet er avgjørende for å vite om de har operert innenfor loven, sier Frølich til BT.

Beslutningen om rødt nivå ble møtt med sterk kritikk, og kritikken økte i styrke etter jul da man hadde mer informasjon om hvordan omikronsmitten artet seg.

– Det er viktig at man er sikre på at lover og regler blir fulgt når store inngrep som påvirker enkeltpersoner og bedrifter i stor grad, blir innført, sier Frølich.

Komiteen ber om svar innen tirsdag 25. januar.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS