Mange lærere er bekymret for smittefaren før skolestart.
Mange lærere er bekymret for smittefaren før skolestart.

Lærere bekymret – flere uvaksinert til skolestart

Utdanningsforbundet mottar meldinger fra lærere og barnehageansatte som ikke har fått sin første vaksinedose før skolestart.

– Vi går inn i høsten med akkurat de samme spørsmålene som for noen måneder siden. Det er synd vi ikke er over den kneika, sier Thore Johan Nærbøe, leder i Utdanningsforbundet i Innlandet, til NRK.

Før sommeren ble det signalisert at ansatte på skoler og i barnehager skulle få sin første vaksinedose innen skolestart, men ikke alle har fått denne.

Nærbøe forteller at de får daglige henvendelser fra medlemmer som er bekymret for arbeidssituasjonen, spesielt etter at det ble kjent at barn og unge under 18 år fra 16. august blir unntatt plikt til smittekarantene.

Assisterende helsedirektør Espen Nakstad sier han forstår bekymringen til skole- og barnehageansatte som har mye kontakt med barna.

– Det kan bli vanskelig i starten, men vi tror det skal gå bra, sier han til NRK.

Høie: Trygt for lærere med én dose

Helseminister Bent Høie uttalte før helgen at det er trygt for lærere å undervise med en vaksinedose.

– Vi har lagt til rette for at lærerne skal være beskyttet med første dose før skolestart. Mitt inntrykk er at mange kommuner har gjennomført dette, og dermed er de mer beskyttet enn de ville vært ellers, sa Høie til NTB.

I områder med lavt smittetrykk er planen at skolene skal åpne på grønt nivå om tre uker. Det betyr at selve undervisningen og skolehverdagen organiseres som normalt. Elevene skal fortsatt unngå fysisk kontakt og ha god håndhygiene, og ingen syke skal møte på skolen. Også barnehager og SFO skal i utgangspunktet åpne opp i en så normal situasjon som mulig neste uke.

Les også: Solberg: Vi ønsker en mest mulig normal skolestart

(©NTB)

Powered by Labrador CMS