Skolebyråd Inga Marte Thorkildsen i Oslo mener skolene strekker seg langt for å gi elevene best mulig undervisning, selv på rødt nivå.

SV reagerer på Melbys krav om mer fysisk skole på rødt nivå

De ansatte på skolene trenger ikke kjeft, men ressurser og hjelp, sier Oslo-byråd Inga Marte Thorkildsen, som reagerer på Guri Melbys (V) krav om mer normal skole.

Kunnskapsministeren mener flere kommuner kan forberede seg bedre slik at elevene får bedre undervisning selv på rødt nivå.

Statsråden sitter for langt unna til å vite hvorfor løsningene blir som de blir lokalt, mener Thorkildsen, som er skolebyråd i hovedstaden.

– Lærerne, rektorene og alle i Oslo-skolen har jobbet livet av seg for å tilrettelegge best mulig i en ekstremt krevende situasjon. Allerede i november laget de planer for overgang til rødt nivå på barnetrinnet, likevel viste det seg å være mye det ikke gikk an å planlegge for, sier hun.

Som eksempel nevner hun at mange av Oslo-skolens ansatte bor i Nordre Follo, og de fikk brått beskjed om å holde seg hjemme på grunn av mutantutbruddet der.

– Ikke nok forberedt

– Jeg mener at flere kommuner har litt å gå på og ikke har vært godt nok forberedt på rødt nivå, sa kunnskapsminister Guri Melby (V) til NTB i helgen.

Melby mener blant annet leie av lokaler og ekstra busser kan gjøre at flere elever kan få være mer på skolen, også på rødt nivå. Hun påpeker at regjeringen har satt av penger for å kompensere kommunene for ekstrakostnadene.

Les denne: Bergen stenger skole etter flere smittetilfeller

Melby sier hun har fått meldinger om elever som ikke får gå på skolen hver dag fordi det ikke er plass på bussen.

– Da blir jeg irritert på elevenes vegne.

– Har gode grunner

– Jeg har selv stilt spørsmål ved løsninger på enkeltskoler i Oslo, og så viste det seg å være gode grunner til at ting var som de var. En statsråd sitter enda lenger unna virkeligheten. Jeg forventer derfor litt mer forståelse for skolenes situasjon, sier Thorkildsen.

– Det lærerne og de andre ansatte på skolen trenger fra regjeringen, er ressurser og hjelp, ikke kjeft, konstaterer hun.

Også SV på Stortinget reagerer:

– Jeg tror rett og slett ikke kommunene stoler på at ministeren legger nok penger på bordet, sier stortingsrepresentant Mona Fagerås.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS