– For meg er Utdanningsforbundet medlemmene, og slike medlemmer kan man ikke ha, sier Hans Fredrik Hansen. Foto: Sonja Holterman

– Overgrepsdømte bør ikke få være medlem av Utdanningsforbundet

– Er man dømt for seksuelle overgrep mot barn, bør man ikke få være medlem av Utdanningsforbundet, sier leder for Utdanningsforbundet i Sandnes, Hans Fredrik Hansen.

Publisert

Fylkesårsmøtet i Utdanningsforbundet Rogaland vedtok i ettermiddag å foreslå utelukkelse av overgrepsdømte fra Utdanningsforbundet.

– Vi som profesjonsorganisasjon skal sørge for at barn og elever er trygge når de er i barnehage eller på skolen. Det er dette vår organisasjon jobber for, og overgrepsdømte bør derfor ikke få være medlemmer i vår organisasjon, sier Hans Fredrik Hansen, leder i Utdanningsforbundet Sandnes.

Utdanning har avslørt at mange ansatte i skole og barnehage blir dømt for seksuelle overgrep hvert år.

 

Får ikke jobb

Overgrepsdømte får ikke jobbe i barnehage eller skole, men kan i dag være medlemmer av Utdanningsforbundet. Fra før kan Utdanningsforbundet utelukke personer som sprer ideer om rasehat, oppfordrer til hatkriminalitet eller er medlemmer av nazistiske eller rasistiske organisasjoner.

– For meg er Utdanningsforbundet medlemmene, og slike medlemmer kan man ikke ha, sier Hansen. Fra talerstolen ble det oppfordret til å stemme for forslaget.

– Personer som begår overgrep mot uskyldige barn, har ingenting i vår organisasjon å gjøre, sa Ane Eikeland, gråtkvalt fra talerstolen.

– Har man voldtatt et barn, kom deg ut, du har ikke noe her å gjøre.

 

– Dømte trenger fagforening

– Rettsoppfatningen i Norge er at den som er dømt for et lovbrudd og har sonet sin dom, har sonet sin straff. De er ikke fradømt retten til arbeid. De kan ha administrative stillinger hvor de ikke har kontakt med barn og unge, sa Bjørn Guldbrandsen fra Randaberg.

– Det er nettopp når en person er dømt at han trenger de rettighetene en fagforening kan gi, sa Guldbrandsen.

Fylkesårsmøtet vedtok forslaget om å utelukke overgrepsdømte, og Rogaland vil foreslå dette på landsmøtet i Utdanningsforbundet til høsten.

 

 

Powered by Labrador CMS