Mor gjorde lydopptak på foreldremøte – kommune vurderer å anmelde henne til politiet

Kommunedirektøren vurderer å anmelde an mor etter at hun gjorde lydopptak av et foreldremøte i Sørvågen barnehage i Lofoten.

Torsdag kveld ble det gjennomført et ekstraordinært kommunestyremøte i kommunen og der ble det bestemt at lydopptak-saken skal vurderes politianmeldt, melder NRK. Årsaken er at lydopptak som ikke er klarert med andre deltagere, skal vurderes som politisak.

Mandag gikk kommunaldirektør Steinar Sæterdal ut med en offentlig beklagelse på lofotkommunens Facebook-gruppe. Han skriver at flere lover trolig er brutt.

– Et foreldremøte er et forum om hvordan de har det i barnehagen. Dersom du ikke er kjent med at opplysninger spres utenfor det forumet, kan du gi opplysninger knyttet til egne barn eller ting du tror blir sagt i fortrolighet, sier ordfører Lillian Rasmussen.

Debatten i barnehagen har dreid seg om at barna er delt i to grupper fordi den ene gruppen skal kunne holde åpent til tross for at det er påvist koronasmitte i den andre gruppen. Det har også kommet påstander om at gruppene er delt inn slik at det er et flertall i den ene gruppen hvor foreldrene hjemme ikke snakker norsk. Det reagerer ordføreren på.

– Jeg tar avstand fra påstanden om at barna er delt inn ut fra hvilke land foreldrene er født i. Slik jobber vi ikke i Moskenes kommune, sier Rasmussen.

Ordføreren sier det er uklart hva som skjedde på foreldremøtet og at saken derfor vurderes anmeldt.

– Det er viktig at vi tar en runde på dette og finner ut hva som har skjedd og hvordan vi kan løse det, sier Lillian Rasmussen.