Foreldre vil ha spesialister i skole-hjem-samarbeid

– Spesialister i skole-hjem-samarbeid bør være blant de 3000 lærerspesialistene regjeringen vil utdanne, sier Gunn-Iren Müller, leder for Foreldreutvalget for grunnopplæringen (FUG).

Publisert

 

Det er i forslaget til statsbudsjett, som kom i går, at foreslår å utdanne 3000 nye lærerspesialister.

– Lærerutdanningene har lite om hjem-skole-samarbeid. Derfor kunne dette blitt den aller viktigste lærerspesialist-utdanningen, sier hun i en pressemelding.

Skole-hjem-samarbeid er viktig for inkludering og integrering, ifølge Müller. Og integrering og inkludering er argumenter for flere tiltak regjeringen foreslår i budsjettet. Blant anna skal det brukes 400 millioner på integrering og inkludering på andre arenaer enn skolen. FUG-lederen meiner at også slik inkludering kan profittere på godt skole-hjem-samarbeid.

FUG er også positive til forslaget i budsjettet foreslås det en dobling av støtten, 70 millioner kroner, til kombinasjonsklasser for elever på videregående nivå som trenger å ta opp igjen deler av grunnskolen.

– Men kanskje vel så bra hadde vært å innføre et ellevte skoleår for de elevene som trenger mer tid på å fullføre ungdomsskolen, sier Gunn-Iren Müller.

Powered by Labrador CMS