Pensjonistkontingenten må bort

Fjern pensjonistkontingenten, og la heller dem som nå tjener over 300 000 i året betale mer, mener forfatteren av dette debattinnlegget.

Takk til Arne Johan Isaksen som i Utdanning nr.3 hadde et glimrende innlegg om smålighet mot pensjonistene. Han kom meg i forkjøpet. Det gjelder den nye kontingenten på 180 kroner per år. Det skal nemlig opprettes et sekretariat i den nye organisasjonen som skal ivareta pensjonistenes kår. Vel, det er i alle fall svært mye som må gjøres for at utbetalingene våre skal bli bedre og mer rettferdige. Men skyv ikke utgiftene over på oss stakkars pensjonister som har strevd og slitt i over 40 år på en mager lønn.
 
Selve beløpet kan vi vel greie. Men her gjelder det prinsippet. Mange av oss AFP-pensjonister gikk rett før den store lønnsøkningen kom. Så hvorfor kan ikke kontingenten heves litt for det store antall som nå tjener godt over 300 000 i året?. Hvis et slikt sekretariat skal tjene sin hensikt, må det i alle fall tilsettes svært dyktige folk, for det er mange stygge skjevheter som må rettes opp.
 
Jeg protesterte per telefon mot denne nye kontingenten som plutselig ble varslet. Da fikk jeg det utrolige spørsmålet om jeg ville melde meg ut av organisasjonen. Nei! Fagbladet vil jeg ha. Leser det med stor interesse og har skrevet en lang rekke artikler i fagpressen og dagspressen i mange år.
 
Trekk kontingenten tilbake, men medlemskapet og bladet vil jeg beholde. Skoleinteressen min får dere aldri tatt.
 

Powered by Labrador CMS