Gi oss Vinje tilbake!

Innsenderen av dette debattinnlegget håper at redaksjonen vil overveie å invitere Finn-Erik Vinje til fagbladet Utdannings spalter.

Som tidligere leser av Skolefokus har jeg selvsagt en tilvenningsprosess foran meg før jeg blir kjent med det ferske organet for Utdanningsforbundet. Likevel håper jeg i det lengste at redaksjonen vil overveie å invitere Finn-Erik Vinje til fagbladet Utdannings spalter.
 
I Skolefokus hadde han sin faste plass med "Språkligheter", som både hadde stor underholdningsverdi og fungerte som en nyttig språklig oppdatering, særlig for lesere med norsk i fagkretsen. Men jeg vet også at andre som mer eller mindre regelmessig betjener seg av morsmålet i skriftlige framstillinger, hadde glede av spalten. Dessuten, "Vi er jo alle norsklærere".
 
Tekster plassert under vignetten "nye bøker" i Utdanning nr.8 anskueliggjør dessverre litt for tydelig at det er behov for Vinjes veiledning. I tre av de fire bokomtalene her vrimler det av formelle feil. Språkføringen er tam og full av inkonsekvenser og tegnsettingsreglene er ukjent land. "Omtalene" baserer seg stort sett på å referere innholdet i de angjeldende barnebøkene. Redaksjonen må i det minste benytte korrekturleser for å unngå å gi Kristin Clemet altfor mye vann på mølla.
  

Powered by Labrador CMS