Det forblir tomme klasserom i Oslo til over påske. Også barnehagene holder stengt.
Det forblir tomme klasserom i Oslo til over påske. Også barnehagene holder stengt.

Barnehager og skoler i Osloer stengt til over påske

Uansett hva myndighetene kommer med av råd i dag, har Oslo kommune bestemt at hovedstadens barnehager og skoler skal være stengt til over påske.

Publisert Sist oppdatert

Ifølge Dagbladet vil Oslo kommune holde skolene stengt til over påske, uavhengig av hva regjeringen bestemmer seg for. Andre påskedag faller i år på 13. april.

– Smittevernet i Norge er i stor grad et lokalt ansvar. Kommunen skal ifølge smittevernloven sørge for at alle som bor eller oppholder seg i kommunen er sikret nødvendig smittevernhjelp. Dette kan være forebyggende tiltak, testing og undersøkelser og behandling og pleie i og utenfor våre helseinstitusjoner, sier byrådsleder Raymond Johansen (Ap) til Dagbladet.

Klokken 16 i dag vil trolig regjeringen kunngjøre tiltakene som også omfatter stengte skoler, videreføres på nasjonalt nivå. Statsminister Erna Solberg og helseminister Bent Høie skal ha felles pressekonferanse kl 16.

Beslutningene blir fattet under en regjeringskonferanse som startet klokken 12.30 i dag.

– Uavhengig av hva regjeringen beslutter på nasjonalt nivå, er det ikke forsvarlig å åpne barnehager og skoler og andre offentlige tjenester i hovedstaden, slår Ap-Raymond fast.

Han sier at Oslo er episenteret for smitte av coronaviruset i Norge

– Vår vurdering er at vi ikke er klare til å åpne barnehager og skoler nå. Nedstengning av barnehager, skoler, bibliotek, svømmehaller og andre kommunale tjenester er blant våre viktigste forebyggende tiltak, sier Johansen, som understreker at vurderingene kan være forskjellig andre steder i landet.

Avisen har vært i kontakt med Ap-byrådet i Bergen og Ap-styrte Trondheim. I begge byene avventer de regjeringens beslutning.

Powered by Labrador CMS