Lærerne ved de fire største barneskolene streiker i Alta

Etter at den første streikevakta var avvikla i morges tok Unio-leder i Alta Anette Berger imot til streikemøte.

Publisert

Både hun og Lene Kristensen hadde, som alle deltakerne, smittevernutstyret på plass under møtet i Bul-huset rett bak Bossekop skole.

Bossekop skole utgjør sammen med Gakori, Komsa og Elvebakken de fire største barneskolene i Alta, og det er fra disse skolene alle de streikende fra Utdanningsforbundet kommer.

– Alle UDF-medlemmene ved disse skolene streiker, med unntaket er de lærerne som er så nærme pensjonsalder at å streike vil påvirke pensjonen deres, sier tillitsvalgt ved Elvebakken skole, Wenche Kristiansen.

På hennes skole er det tre lærere.

I alt er 160 Unio-medlemmer i Alta tatt ut i streik.

Les også: Unio går ut i streik i Oslo – øvrige forbund er enige med kommunen

Demonstrerer

Fredag morgen skal de streikende stå ved E6 og demonstrere. Det betyr at så godt som alle som er på vei til jobb i Alta vil se dem.

– Vi sier vi skal lage ei lenke, men på grunn av smittevernet skal vi stå med en meters avstand, sier Wenche Kristiansen.

For det blir en streik med smittevernhensyn.

Thomas Nordgård, leder i Utdanningsforbundet Troms og Finnmark, vedgår at det blir litt annerledes å streike uten å stå tett sammen og synge høyt.

– Det blir uvant, men det blir bra, sier Nordgård.

– Streiken er svært godt planlagt av lokallaget til Unio, og smittevern er en del av planlegginga. Husk at vi har med kreative folk å gjøre, derfor er vi garantert en slagkraftig og smittevernkorrekt streik, sier Thomas Nordgård.

Powered by Labrador CMS