Flere skoler skal få nav-konsulenter

I løpet av året skal alle fylker ha minst en videregående skole der nav-konsulenter er til stede for elevene.

Publisert

Det er målet for prosjektet «Forsøk med Nav-veileder i videregående skole», som drives av Utdanningsdirektoratet og Arbeids- og velferdsdirektoratet, opplyser Birgit Leirvik i Utdanningsdirektoratet til Utdanning.

– Lurt, sier assisterende rektor ved Jessheim Videregående skole i Akershus, Svein Harald Grøndahl til Utdanning.

 

Utprøvd i 7 fylker

Jessheim var med på det aller første pilotprosjektet, som blei starta i 2012.

– Nav-konsulentene på skolen er til stor hjelp i arbeidet med de elevene som er i fare for å droppe ut. Samtidig hjelper vi Nav i deres arbeid med de unge som alt er blitt nav-klienter. Vi  kan for eksempel sette sammen utdanningsplaner for dem slik at de blir gjennomførbare, sier han 

Til nå har i alt 13 pilotprosjekter vært i sving i 7 fylker. I disse dager skal Utdanningsdirektoratet og Arbeids- og velferdsdirektoratet vurdere innstillingene fra 11 nye fylker til hvilke skoler og nav-kontor som skal komme med i prosjektet.

Det har midler til to Nav-konsulenter i hvert fylke til dette. I praksis betyr det at en skole i hvert fylke blir med. Men det er også eksempler på at to skoler deler på konsulentene.

 

Mer enn 500 elever

I Aust-Agder vurderer nå fylkeskommunen å søke Sam Eyde videregående skole inn i prosjektet, forteller Elise Marie Kringen, assisterende direktør i Utdanning- og barnehageavdelingen hos Fylkesmannen i Aust- Agder.

– Det er fylkeskommunen som søker om å være med i prosjektet, men fylkesmennene brukes som formidlere, forteller hun.

Kriteriet for å være med er blant anna at skolen har mer enn 500 elever, fortrinnsvis yrkesfag, og at den har et stort frafall, men ønsker å arbeide aktivt med frafallsproblematikken.

– Vi setter også i gang en effektanalyse av prosjektet. Vi er spente på om dette er et lønnsomt tiltak som vil få ned tallet på unge nav-klienter, sier Birgit Leirvik.

 

Powered by Labrador CMS