Annonse

Venstre diskuterer skolemat

Venstre vil tilby alle elever i grunnskolen minst ett måltid i løpet av skoledagen.

Annonse

Utdanningsnytt på Facebook!

Skolemat står på menyen under Venstres landsmøte denne helgen. 

Forslaget partiet skal diskuterer sier alle norske kommuner vurderer hvordan de kan tilby minst ett måltid mat i løpet av skoledagen. Kommunene og skolene skal bruke lokale ressurser. På nye skoler skal det legges til rette for en kantine eller et rom som kan brukes til matservering, gjerne med kjøkken. Måltidene skal følge kostholdsrådene til myndighetene.

90.000 elever uten skolemat

Forslagsstillere er venstrepolitikerne Gro Buttingsrud Martnes, Hedda Wølner Kristiansen, Maria Therese Jensen og Karl Henrik Laache.

De begrunner forslaget sitt med at rundt 90.000 elever i barne- og ungdomsskolen kommer på skolen uten skolematog viser til at Helsedirektoratet og Folkehelseinstituttet har sagt at innføring av et gratis skolemåltid er et av de mest treffsikre tiltakene for sosial utjevning og for å gi alle elever et godt utgangspunkt for læring.

 

Støtter Høyre-forslag

Venstrepolitikerne stiller seg dermed bak forslaget til Velferdsutvalget i Høyre. De har foreslått at Høyres landsmøte vedtar at elever i grunnskolen og videregående skole tilbys et skolemåltid finansiert av kommuner, fylkeskommuner og foreldre, uten statlig tilskudd.

Kjøreregler for debatten

Her kan du kommentere artikkelen.

Utdanning setter pris på friske meningsbrytninger, men vis omtanke for dine med- og motdebattanter, hold deg til saken og bruk fullt navn. Dersom du ønsker å skrive et lengre innlegg, er du velkommen til å sende det til denne adressen: debatt@utdanningsnytt.no.

Hvis du ser kommentarer som du oppfatter som støtende, kan du varsle redaksjonen ved å merke den aktuelle kommentaren som upassende. Det gjør du ved å klikke helt til høyre for kommentaren du vil varsle oss om. (Dette fungerer ikke fra mobil. Vi jobber med en løsning).
Vi forbeholder oss retten til å fjerne innlegg. Kommentarer kan bli brukt på alle Utdannings plattformer.

Fullt navn er en forutsetning for å delta i debatten!