Annonse

Roger Valhammer blir Arbeiderpartiets byrådslederkandidat i Bergen ved valget i september. Foto: Bergen kommune

Utdanningsbyråd blir byrådslederkandidat i Bergen

Roger Valhammer vant nominasjonskampen mot ordfører Marte Mjøs Persen i Bergen Ap. Han blir dermed partiets byrådslederkandidat ved høstens valg.

Annonse

34-årigen har vært byråd for skole og barnehage siden august i fjor.

Da stemmene var talt opp, sto Valhammer igjen med 87 stemmer mot Persens 65 og kapret dermed den øverste plassen på valglisten, skriver Bergens Tidende.

– Å få æren av å stå på topp på denne listen, det er stort, sa Valhammer i sin tale.

Valhammer roste både partiet og Persen for hvordan de hadde håndtert situasjonen med en delt innstilling etter at Harald Schjelderup valgte å ikke ta gjenvalg. Han strakte også ut en hånd til motkandidaten.

– Jeg gleder meg enormt til å drive valgkamp sammen med deg, Marte, sa Valhammer ifølge Bergensavisen.

Persen vedgår at hun er skuffet over resultatet, men at hun ikke har tenkt å trekke seg.

– Mitt politiske engasjement slutter ikke her. Det strekker seg langt ut over denne valgperioden, sa ordføreren, som fikk andreplassen på listen og dermed er partiets kandidat til vervet hun allerede besitter.

(NTB/Utdanning)

 

 

Kjøreregler for debatten

Her kan du kommentere artikkelen.

Utdanning setter pris på friske meningsbrytninger, men vis omtanke for dine med- og motdebattanter, hold deg til saken og bruk fullt navn. Dersom du ønsker å skrive et lengre innlegg, er du velkommen til å sende det til denne adressen: debatt@utdanningsnytt.no.

Hvis du ser kommentarer som du oppfatter som støtende, kan du varsle redaksjonen ved å merke den aktuelle kommentaren som upassende. Det gjør du ved å klikke helt til høyre for kommentaren du vil varsle oss om. (Dette fungerer ikke fra mobil. Vi jobber med en løsning).
Vi forbeholder oss retten til å fjerne innlegg. Kommentarer kan bli brukt på alle Utdannings plattformer.

Fullt navn er en forutsetning for å delta i debatten!