Kunnskapsministeren vil ha mer bruk av skolelokaler til andre aktiviteter

Det bør bli lettere for barne- og ungdomsorganisasjonene å få bruke skolelokaler til sin aktivitet, meiner kunnskapsminister Jan Tore Sanner.

Fredag undertegna han og leder for Landsrådet for Norges barne- og ungdomsorganisasjoner Rode Hegstad et brev der de oppfordrer kommunene om å gi barne- og ungdomsorganisasjoner tilgang til skolelokaler. Det er LNU som melder dette på sine nettsider.

I brevet skriver LNU og regjeringen at barne- og ungdomsorganisasjoner bør få mulighet til å bruke offentlige lokaler til sine møter, samlinger og aktiviteter på lik linje med andre organisasjoner.

I rapporten Ung Frivillighet 2018 kartla LNU behovet for å gjøre lokaler mer tilgjengelig for frivillige barne- og ungdomsorganisasjoner. Der kom det blant annet frem at organisasjoner måtte ringe over 50 skoler for å finne et sted hvor man kunne arrangere såkalt LAN-party, et arrangement for datainteressert ungdom. Andre måtte betale opp mot 20 000 kroner i leie for å låne et lokale for en helg.

– Frivilligheten skaper store verdier i kommuner over hele landet. Lag og organisasjoner er viktige arenaer der barn og ungdom kan oppleve mestring og både erfare og utøve demokrati. Mange kommuner, etatsledere og skoleledere har gått i front for å lage gode løsninger for utlån av lokaler, og nå skal vi få med oss resten også, sier Hegstad.

 

Powered by Labrador CMS