Norsk skole er i ferd med å få en kritisk mangel på lærere, advarer Marit Arnstad, Senterpartiets utdanningspolitiske talsperson. Foto: Sp

Arnstad (Sp): – Styrer mot lærerkrise med åpne øyne

Faren for lærermangel er mer reell enn mange tar innover seg, mener Marit Arnstad fra Senterpartiet. Arnstad anklager regjeringen for å styre norsk skole rett inn i en åpenbar lærerkrise.

– Innføringen av en dårlig forberedt lærernorm kommer samtidig med at elever fra videregående må ha karakteren 4 eller høyere i matematikk for å komme inn på lærerutdanningen. De kan ha 4 og 5 i alle andre fag, men med en 3-er i matte, er studiet stengt. Dette er demotiverende for potensielle søkere som kunne ha styrket en sårt tiltrengt lærerrekruttering, sier Arnstad til VG i dag.

Arnstad er parlamentarisk leder for Senterpartiet på Stortinget og sitter i utdanningskomiteen.

– Men det er jo mulig å ta forkurs og jobbe litt ekstra for å skaffe seg den 4-eren?

– Ja, men det skaper en skjevhet, og kan føre til at unge mennesker som var motivert for å bli lærer, velger andre utdanninger. Nå trenger vi alle de motiverte lærerspirene vi kan få, svarer Arnstad i VG-intervjuet.

Hun vil heller at snittkarakterene skal brukes under opptak – fremfor spesielle krav til utvalgte fagkarakterer. I tillegg mener hun avskilting av allmennlærere som ikke vil tilfredsstille de nye kompetansekravene innebærer at skolen skyver fra seg lærerressurser som er viktige for samfunnet.

 

Powered by Labrador CMS