Annonse

Malkenes fikk irettesettelse av rektor

Rektor ved Ulsrud videregående skole i Oslo har gitt lektor Simon Malkenes en reprimande etter uttalelser han kom med i NRK.

Annonse

Onsdag ble det kjent at skoleledelsen ved Ulsrud videregående skole ikke kommer til å opprette personalsak mot Malkenes.

Men det som ikke er kjent er at rektor David Dunlop har gitt Malkenes en såkalt tilrettevisning, også beskrevet som en advarsel, reprimande eller irettesettelse, skriver   Aftenposten.

– Skoleledelsen sier at saken er avsluttet, men resultatet er at rektor har konkludert med at Malkenes må ha en tilrettevisning, sier tillitsvalgt Odd Erling Olsen i Utdanningsforbundet Oslo.

Olsen forklarer at det er en muntlig tilrettevisning som er skriftliggjort i referats form.

Malkenes er nå sykmeldt og ønsker at Utdanningsforbundet tar seg av mediehenvendelser.

I mars beskrev Malkenes en typisk skoletime i Dagsnytt 18. Han brukte ikke elevenes navn, men forbokstavene deres. Han ble deretter beskyldt i et debattinnlegg i Aftenposten for å ha krenket sine elever i debatten om fritt skolevalg.

Innlegget skal ha blitt skrevet av elever som følte seg krenket, men i ettertid har det blitt sådd tvil om innlegget var ekte ettersom dokumentet ble opprettet på datamaskinen til en avdelingsleder på skolen. (©NTB)

 

Kjøreregler for debatten

Her kan du kommentere artikkelen.

Utdanning setter pris på friske meningsbrytninger, men vis omtanke for dine med- og motdebattanter, hold deg til saken og bruk fullt navn. Dersom du ønsker å skrive et lengre innlegg, er du velkommen til å sende det til denne adressen: debatt@utdanningsnytt.no.

Hvis du ser kommentarer som du oppfatter som støtende, kan du varsle redaksjonen ved å merke den aktuelle kommentaren som upassende. Det gjør du ved å klikke helt til høyre for kommentaren du vil varsle oss om. (Dette fungerer ikke fra mobil. Vi jobber med en løsning).
Vi forbeholder oss retten til å fjerne innlegg. Kommentarer kan bli brukt på alle Utdannings plattformer.

Fullt navn er en forutsetning for å delta i debatten!