Annonse

– Innen utdanning må en tenke langsiktig, en kan ikke fikse ting fort, sier Henrik Asheim. Fredag tar han over som kunnskapsminister i ti uker mens Torbjørn Røe Isaksen har pappapermisjon. Foto: Høyre

Fredag blir Henrik Asheim ministervikar

En lykkelig og lettet høyrepolitiker tar telefonen når Utdanning ringer. På fredag skal han sitte ved kongens bord.

Annonse

Da venter en oppgave han ser frem til. Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen skal ha pappapermisjon, og den rollen skal i ti uker fylles av Henrik Asheim (34).

– Det var så spennende i går. Vi har stått på gjennom en lang valgkamp, og så kommer selve valgdagen, en dag fylt av forventninger og tanker. Da prognosene kom, var jeg meget lettet, sier Asheim.

– Nå skal det forhandles. Kommer Høyre til å gå for å få kunnskapsministeren også i neste periode?

– For oss er Kunnskapsdepartementet viktig, men først må vi forhandle. Jeg tror nok ikke ministerpostene er det første det vil bli forhandlet om.

 

Mot normalt

– Når statsråder skal ha permisjon, overtar som oftest en annen minister et ekstra departement. Du rykker opp fra stortingsrepresentant til statsråd. Det er ganske sjelden?

– Ja, jeg tror det er første gang det har skjedd. Nå skal vi i gang med krevende forhandlinger og statsbudsjett, og da vurderte Erna at det ville være mye for en person å ha to departementer. Dermed fikk jeg prøve meg.

 

Tidlig innsats er en hjertesak

Fredag 15. september utnevner Kongen i statsråd Henrik Asheim til statsråd.

– Tenker du å gjøre en så bra jobb at du får fast jobb som kunnskapsminister?

– Det er ikke noe jeg har tenkt på, men jeg kommer til å gjøre mitt beste.

– Er det noe du kommer til å forandre innen utdanningssektoren de ti ukene du er vikar?

– Jeg har ikke tenkt å gå inn som en elefant i en glassforretning og rive ned alt. Innen utdanning må en tenke langsiktig, en kan ikke fikse ting fort. Tidlig innsats er en av mine hjertesaker.

– Er ministerjobb noe du sikter mot?

– Jeg ser ikke på dette som en ministerskole, men kommer til å gjøre mitt beste.

Kjøreregler for debatten

Her kan du kommentere artikkelen.

Utdanning setter pris på friske meningsbrytninger, men vis omtanke for dine med- og motdebattanter, hold deg til saken og bruk fullt navn. Dersom du ønsker å skrive et lengre innlegg, er du velkommen til å sende det til denne adressen: debatt@utdanningsnytt.no.

Hvis du ser kommentarer som du oppfatter som støtende, kan du varsle redaksjonen ved å merke den aktuelle kommentaren som upassende. Det gjør du ved å klikke helt til høyre for kommentaren du vil varsle oss om. (Dette fungerer ikke fra mobil. Vi jobber med en løsning).
Vi forbeholder oss retten til å fjerne innlegg. Kommentarer kan bli brukt på alle Utdannings plattformer.

Fullt navn er en forutsetning for å delta i debatten!