Lærerutdanningene sliter med å få fylt opp plassene sine.

Ledige lærerstudieplasser over hele landet

Universiteter og høyskoler over hele landet har ledige plasser på lærerstudiene. Barnehagelærer og grunnskolelærer er studiene med flest tomme plasser.

Publisert Sist oppdatert

– Ledige studieplasser er nå lagt ut, og alle kan nå søke disse plassene, sier Jørgen Oftstad, avdelingsleder i Samordna opptak.

Samordna opptak la tirsdag ut en oversikt over ledige studieplasser, og den viser at 110 lærerstudier ikke har klart å fylle opp plassene sine i første opptaket i år. Det er grunnskolelærer-utdanningene som sliter mest, og som ikke har fått nok søkere til å fylle opp studieplassene. Noen av de ledige plassene kan bli fylt opp av nye søkere.

Antall lærerstudier med ledige plasser:

Barnehagelærer: 31

Faglærer: 1

Grunnskole 1-7: 26

Grunnskole 5-10: 25

Lektor (8-13): 10

1-13 trinn: 6

Yrkesfaglærer: 11

Totalt: 110

Kilde: Samordna opptak

– Normalt er det en del studenter som ikke har kommet inn på førstevalget sitt, som bruker muligheten til å søke restplasser, sier Oftstad.

Les også: «Det må være lov å si at som lektor tjener man faktisk ikke så verst»

51 studier til grunnskolelærer har fortsatt plass til studenter. På Grunnskolelærer 1. - 7.-trinn er det 26 studier med plass, mens det for lærere til 5.-10.trinn er 25 ledig.

Mye ledige på barnehagelærerutdanningen

Også barnehagelærerutdanningene har god plass, og risikerer å stå med tomme seter når studiehøsten starter. 31 studier har ikke fått nok søkere til å fylle opp plassene.

– Også studenter som står på venteliste til andre studier kan søke på de ledige plassene, og samtidig beholde plassen på ventelista, sier Oftstad.

Også i fjor var det mange ledige plasser på lærerstudiene like før studiestart:

Hvor mange ledige plasser de ulike lærerstudiene har er ikke klart ennå, opplyser Samordna opptak.

Powered by Labrador CMS