Porsgrunn-rektor Kai Bråthen ser fram til mer vanlig undervisning, men er samtidig forberedt på høyere sykefravær når smitten i samfunnet øker.

VGS-rektor er glad for lettelser

Videregående skoler kan fra nå av drive på grønt nivå, dersom lokale smittevernmyndigheter gir klarsignal. – Skolefaglig er dette en veldig god løsning, sier Kai Bråthen, rektor ved Porsgrunn videregående skole.

Publisert Sist oppdatert

aRektoren mener bestemt det vil være bra for elevene å komme tilbake på skolen og drive undervisning på vanlig vis igjen.

– Vi sliter med å holde elever på Teams-undervisning. Det meldes om betydelig frafall, lite deltakelse og lav motivasjon blant elevene. Så den store skolefaglig fordelen er helt åpenbar, sier Kai Bråthen.

Han understreker rødt nivå har vært krevende også for lærerne.

– De har måttet undervise samtidig i to klasserom og i tillegg noen elever som sitter hjemme. Det er selvsagt kjempekomplisert, sier Bråthen.

Lokalt smittenivå avgjør

Ifølge de nye reglene for håndtering av covid-pandemien som regjeringa la fram torsdag, skal videregående skoler drive undervisning på grønt nivå, som innebærer vanlig organisering av klasser og grupper. Unntaket er i kommuner med så høy smitte at strengere tiltak blir ansett som nødvendig. Nå venter rektor Bråthen derfor på avklaring fra smitteoverlegen i Porsgrunn kommune om undervisningen kan skje på grønt eller gult nivå.

– Vi er forberedt på begge scenarioer og venter en avklaring i løpet av fredagen, sier Bråthen.

Og i tillegg må skolen ha tilgang til mange nok tester for å påvise smitte.

– Det har vi i dag. Og foreløpig har alle elever og ansatte blitt testa tre ganger i uka de siste to ukene, sier Bråthen.

Forberedt på økt sykefravær

Regjeringen legger ikke skjul på at smitten med omikron-varianten av viruset vil øke betydelig i tida framover.

– Det vil naturlig nok føre til at også flere ansatte vil bli syke og borte fra jobb. Da får vi utfordringer. Derfor mobiliserer vi nå for å få klarlagt hvor mange vikarer vi har tilgjengelig. Jeg tror vi kommer til å stå i en pressa vikarsituasjon. Derfor må vi få på plass så mange vikarer vi kan få, sier Kai Bråthen.

Powered by Labrador CMS