Kommunesammenslåing har ført til strid på lærerlønn på Sunnmøre.

Strid om lønnsnedgang for lærere i Ålesund

Skolenes Landsforbund og Ålesund kommune er ikke blitt enige om lærerlønningene etter kommunesammenslåingen i fjor. Da nye Ålesund kommune Etter sammenslåingen gikk lærere ned i lønn.

Publisert

Skolenes landsforbund og Ålesund kommune er ikke blitt enige i striden om lærerlønningene etter kommunesammenslåingen i fjor, skriver FriFagbevegelse.

Nå havner striden mellom Skolenes landsforbund og Kommunesektorens organisasjon i et sentralt tvistemøte.

Får ikke beholde tillegg

1. januar 2020 ble kommunene Ålesund, Skodje, Ørskog, Haram og Sandøy slått sammen til nye Ålesund kommune. Sammenslåingen har ført til at de fleste lærerne i de tidligere kommunene Haram, Sandøy, Skodje og Ørskog går ned i lønn, skriver FriFagbevegelse.

Årsaken skal være at Ålesund kommune ikke vil videreføre lokale funksjonstillegg til lærere i de gamle kommunene. Det gjelder kontaktlærertillegg, kompensasjon for store klasser og ulike ansvarstillegg. Lærere skal ha gått ned opptil 10 000 kroner i lønn.

Skolenes landsforbund og representanter for kommunen hadde et møte i slutten av januar, uten å bli enige. SL mener at deres medlemmer ikke er omfattet av en avtale som ble inngått mellom Utdanningsforbundet og kommunen. SL vil nå be om et sentralt tvistemøte.

Les også: Kontaktlærere går ned mange tusen kroner i lønn på grunn av kommunesammenslåing

Powered by Labrador CMS