Tromsø-lærere slår alarm: – Skolen rakner

Utdanningsforbundet i Tromsø slår igjen alarm om ståa i Tromsø-skolen. Mens kommunaldirektøren mener de driver svartmaling.

Publisert Sist oppdatert

- Det er desperasjon hos medlemmene våre nå. Jeg blir fortvila på vegne av dem. Det er forstemmende. Skolen rakner, sier leder i Utdanningsforbundet Tromsø, Katrine Aursand til iTromsø.

Forrige fredag sendte hun en bekymringsmelding til kommunen. Der heter det at UDF Tromsø er bekymret over smitterekorder, mangel på læremidler og generelt dårlig satsning på tromsøskolen.

Økonomien i Tromsø-skolen har vært gjenstand for flere presseoppslag, også hos Utdanningsnytt. Før jul i fjor vedtok kommunestyret et kutt i driftsbudsjettet for skole på over 36 millioner kroner for 2021. Samtidig vedtok riktignok politikerne at 12 millioner i skjønnsmidler fra Statsforvalteren (tidligere Fylkesmannen) skal legges inn i skolebudsjettet, men det er langt i fra nok, mener Utdanningsforbundet lokalt.

– Jeg syns ikke det er greit at oppvekst og utdanning skal ta støyten noe mer. Nå må noen på overordna nivå ta ansvar og gjøre nødvendige prioriteringer, i tillegg når det er smittetopp i kommunen. Noen må sette ned foten, sier Katrine Aursand til iTromsø.

Kommunedirektør Stig Tore Johnsen avviser imidlertid anklagene.

– Vi jobber godt med utvikling av tromsøskolen, blant annet kommer en sak angående skolestruktur og skolebygg til politisk behandling til høsten. Vi jobber også kontinuerlig med kvalitetsforbedring i skolen. Den voldsomme svartmalinga Utdanningsforbundet driver med vil jeg tilbakevise, sier Johnsen.

Powered by Labrador CMS