Venstre mener fraværsgrensen får uheldige utslag

Fraværsgrensen fører til at helsesøstre og fastleger rennes ned av småsyke elever som ber om sykmelding, mener Venstres Iselin Nybø. Hun ber kunnskapsministeren lempe på kravene.

– Formålet med å styrke skolehelsetjenesten er å bedre elevenes helse og trivsel, ikke å bruke tiden på formålsløst papirarbeid og sykmeldinger, framholder Nybø.

Hun viser til at psykiske plager er et økende problem hos unge og mener en rigid fraværsgrense er «det siste de trenger».

– Regjeringen hevder, blant annet i ungdomshelsestrategien, at de vil lytte mer til barn og unge og ta dem mer på alvor. Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen bør med andre ord ta en fot i bakken og lytte til egne råd, sier Venstre-representanten.

Hun vil nå sende et skriftlig spørsmål til Høyre-statsråden der hun spør om han vurderer å gjøre ordningen rundt fraværsgrensen mer fleksibel.

Fra høsten av ble det innført en fraværsgrense i videregående skole som sier at elever med mer enn 10 prosent udokumentert fravær som hovedregel ikke vil få karakterer i faget. Er det udokumenterte fraværet høyere enn 15 prosent skal det uansett ikke gis karakter. (©NTB)

Powered by Labrador CMS