Lærerstudenter i praksis forbereder og gjennomfører digital undervisning

Det er uklarhet i hvordan praksis skal avvikles for lærerstudentene, men flere av dem har digital undervisning for elever. Nyttig læring, mener Pedagogstudentenes leder.

Publisert Sist oppdatert

– Mange må vente på svar om hva som skjer fra utdanningsinstitusjonene, men vi vet også at det er flere som har mulighet til å ta praksis digitalt, sier leder for Pedagogstudentene, Frank Aleksander Bræin.

Vanligvis ville lærerstudentene laget undervisningsopplegg og prøvd ut disse i fullsatte klasserom.

Frank Bræin, leder for Pedagogstudentene.
Frank Bræin, leder for Pedagogstudentene.

Nå er situasjonen en ganske annen, men Bræin er likevel optimistisk tross alt.

Unik situasjon

– Vi er glade for at studentene har mulighet til å gjennomføre en litt annen praksis. Det er ikke optimalt, men det er krevende tider og det har vi forståelse for.

Han tror denne tiden kan være lærerik for lærerstudentene.

– Nå er vi i kjernen av det lærerne skal kunne. Å møte elever og foresatte i en sånn situasjon, er verdifullt, sier han.

Det er derimot uvisst hva som skjer med praksis for dem som ikke får følge digital undervisning, kan Bræin fortelle.

Viktig å finne løsninger

– Det viktigste for oss nå er at studentene får mulighet til å følge studieløpet sitt videre, og at progresjonen ikke stopper opp. Jeg opplever, i dialog med utdanningssektoren, at de gjør det de kan for å finne løsninger.

Ifølge Pedagogstudentlederen kommer det en ny forskrift fra Kunnskapsdepartementet som vil gi mer fleksibilitet for lærerstudentene i praksis.

– Den innebærer at det vil være rom for fleksibilitet når det kommer til et absolutt krav om antall praksisdager, og innretningen på praksisstudiet. Det ser vi er nødvendig, sier han.

Powered by Labrador CMS