Skole må svare på om premie var juks

Har Søndervangskolen juksa seg til 1,3 millioner kroner? Det er blant spørsmåla det danske undervisningsdepartementet nå vil ha svar på fra Århus kommune.

Publisert

De danske mediene Folkeskolen og Politiken har skrevet om skolen Søndervangskolen i Århus, der lærere har fortalt at skoleledelsen satte gjennom juks ved eksamen i 2016 og 2017. Elevene fikk lenger tid på skriftlig eksamen enn de skulle hatt, og de fikk lenger forberedelsestid til muntlig eksamen.

Nå har det danske undervisningsdepartementet sendt en hel del spørsmål til Århus kommune for å få oppklart hva som har skjedd og hvordan, ifølge Folkeskolen.

Blant spørsmåla er om skolen bør betale tilbake de 1,3 millioner som den fikk i premie i 2018. Skolen var en av 120 skoler som var meldt opp i ei gruppe som skulle arbeide i tre år for å bedre karakterene.

Det er ennå ikke brakt på det reine om skolen juksa ved eksamen også i 2018. Det er blant spørsmåla departementet nå vil ha svar på. Hvis det er juksa også da har skolen snytt seg til premien.

Departementet vil også vite om det var ført kommunalt tilsyn ved skolen i 2018.

Et konsulentfirma skal nå granske skolen for å få klarhet i om og hvordan det har vært fuska.

Powered by Labrador CMS