Steffen Handal møtte finansminister Jan Tore Sanner og flere regjeringsmedlemmer tirsdag.

Forlanger tettere dialog med regjeringen om pandemihåndtering

Tirsdag møtte KS, LO, Unio, YS og Akademikerne fire ministre og en statssekretær fra statsministerens kontor. På dagsorden sto håndtering av koronapandemien i kommunesektoren.

Publisert Sist oppdatert

Hovedsammenslutningene på arbeidstakersiden forlanger at regjeringen iverksetter flere tiltak for å lette presset på arbeidstakerne i kommunal sektor ved håndtering av pandemien framover.

Organisasjonene mener myndighetene kan sette inn flere tiltak for å lette presset på kommunene.

Les også: Partene i kommunal sektor ber om møte med statsministeren:– Situasjonen er alvorlig

Til YS’ nettside sier Steffen Handal, som er forhandlingsleder i Unio kommune:

– Unios medlemmer i helse og utdanning løser daglig samfunnskritiske oppgaver. Gjennom koronapandemien har vi erfart at oppgavene blir flere, presset høyere og økonomien dårligere i kommunene. Regjeringen og kommunesektoren må sammen sørge for at arbeidshverdagen blir slik at også ansatte står løpet ut, og kan gi gode tjenester, sier forhandlingslederen i Unio kommune.

Med på møtet var kommunal- og moderniseringsminister Nikolai Astrup, helse- og omsorgsminister Bent Høie, finansminister Jan Tore Sanner og kunnskapsminister Guri Melby, samt en statssekretær fra Statsministerens kontor.

Ett av de tiltakene Handal foreslo var:

– Når kommunene må drive smitteverntiltak på gult nivå, bør det være åpning for at opplærings- og barnehagetilbudet kan tilpasses, blant annet til hvor mange av det pedagogiske personalet som er tilgjengelige, til tilgang på utstyr samt barnas og elevenes alder og behov.

Powered by Labrador CMS