UDF Vest-Agder har fått ny ledelse

Mens fylket fikk ny leder ved akklamasjon, ble det spennende i valget på ny nestleder.

Publisert

Se video nederst i saken!

Nåværende nestleder Svein Ove Olsen ble valgt til ny leder, i tråd med valgkomiteens innstilling. Men det var ikke alle som var enig i innstillingen av Adelheid Frost Mykland fra Vennesla, som til slutt ble valgt til ny nestleder.

Espen Øyvulstad fra Åseral barne- og ungdomsskole (bildet under) gikk på talerstolen og snakket varmt for at årsmøtet skulle velge Tor Anders Råbu fra Vennesla.

- Det er viktig å ha grunnskole i ledelsen, noe Utdanningsforbundet i Vest-Agder ikke har hatt på ni år. Fylket har vært godt ledet, men det er naturlig at noen fra den største medlemsgruppa er i ledelsen, sa Øyvulstad.

Marianne Wegge fra Smååsane barnehage, også i Vennesla, mente at det ikke henger på greip hvis man ikke klarer å få kjønnsbalanse i ledelsen.

Kjønnsbalanse var ikke noe Miriam Netland fra Feda skole i Kvinesdal var like opptatt av.

- Det er ikke riktig at vi ikke kan ha to mannlige ledere. Forbundet sentralt har en ledelse av to menn og en kvinne og den forrige ledelsen besto av tre kvinner. Forbundet er ikke mannsdominert, sa hun.

Atle Oanes fra Vågsbygd vgs avrundet hele debatten uten å ta side:

- Det er ikke sånn at vi bør velge mann og kvinne fordi de er mann og kvinne. Vi skal ha den beste kandidaten. Vi må ee bort fra kjønn.

Mykland ble valgt med 59 mot 53 stemmer.

 

Powered by Labrador CMS