Regjeringen ønsker mer fleksibelt barnehageopptak i kommunene

Regjeringen vil bevilge 4,7 milliarder kroner mer i frie inntekter til kommunene. Pengene skal blant annet brukes til satsing på skolehelsetjenesten og et mer fleksibelt barnehageopptak.

Publisert

– Vi legger opp til en realvekst i kommunesektorens samlede inntekter på 7,3 milliarder kroner. Godt over halvparten av dette er frie inntekter. Dermed setter vi kommune i stand til å styrke tjenestene som betyr mest i folks hverdag – barnehager, skoler, og omsorgstjenester, sa finansminister Siv Jensen (Frp) i finanstalen i dag.

400 millioner kroner er satt av til mer fleksibelt barnehageopptak. 200 millioner kroner skal styrke helsestasjons- og skolehelsetjenesten. Det melder Kommunal- og moderniseringsdepartementet.

Regjeringen vil også bevilge penger til kommunene som skal brukes til en ekstra time naturfag i grunnskolen, økt lærlingtilskudd og likeverdig behandling av kommunale og private barnehager.

I tiltakspakken for økt sysselsetting er det foreslått et tilskudd på 500 millioner kroner til vedlikehold og rehabilitering av skoler og omsorgsbygg. Det er styreleder i KS, Gunn Marit Helgesen, fornøyd med.

– Det er veldig bra at regjeringen i denne situasjonen også bruker kommunesektoren i arbeidet med å styrke sysselsettingen i privat sektor. For selv om det er offentlige bygninger som skal vedlikeholdes og rehabiliteres, er det private som skal gjøre jobben, sier Helgesen i en pressemelding fra KS.

Powered by Labrador CMS