Ikke alle lærere får koronabeskyttelse før skolestart

Helseminister Bent Høie (H) erkjenner at ikke alle ansatte i skoler og barnehager får beskyttet-status til skolestart.

Publisert Sist oppdatert

Det er i et svar på et skriftlig spørsmål fra Stortinget at Høie skriver dette, ifølge NRK.

I svaret viser helseministeren til at det nylig ble klart at Norge får færre vaksinedoser enn først antatt i sommer. i Bergen sørger imidlertid helsebyråd en for at alle barnehage- og skoleansatte vil være vaksinert før skolestart, opplyser kommunen.

– Alle vil derfor ikke være beskyttet (det vil si at det er gått 3 uker fra første dose) før skolestart. Særlig vil det gjelde de yngre ansatte, skriver han i svaret til Stortinget, melder NTB.

Utdanningsforbundet er skuffet over Høies korona-beskjed.

– Vi er selvsagt veldig skuffa over at regjeringen ikke har klart å legge til rette for at lærere kan ha en trygg start på arbeidsåret, sier Steffen Handal, leder i Utdanningsforbundet.

Hun er likevel ikke overrasket.

– Beskjeden fra regjeringen om å prioritere lærere kom alt for sent. Og da den først kom, var den svært utydelig, sier Handal til utdanningsnytt.no.

Aps utdanningspolitiske talsperson Torstein Tvedt Solberg, som sendte Høie spørsmålet, reagerer.

– Det er veldig skuffende og avslører at det regjeringen lovet var et luftslott, sier han til kanalen.

Det var i juni at regjeringen ga kommunene mulighet til å prioritere lærere og barnehageansatte i vaksinekøen i kjølvannet av opplysninger om reduserte vaksineleveranser.

Statssekretær Erlend Svardal Bøe (H) i Helse- og omsorgsdepartementet understreker at prioriteringen ble justert for å sikre at flest mulig ansatte skulle være beskyttet ved skole- og barnehagestart.

Les: Politiets Fellesforbund mener det vil være til det beste for samfunnet at politiet blir prioritert vaksinekøen.

Powered by Labrador CMS