Tre av fire skole- og barnehageansatte fortsatt uten tredjedose

25 prosent av ansatte i skoler og barnehager har nå fått tredje vaksinedose, ifølge tall fra FHI. Til sammen har 67.000 ansatte fått et nytt stikk i armen.

Forrige torsdag opplyste regjeringen at 20 prosent av de ansatte i skoler og barnehager var vaksinert med en tredjedose, så andelen har økt med 5 prosentpoeng siden den gang.

Andelen ansatte i skoler og barnehager som har fått tredje vaksinedose, er noe høyere enn i befolkningen som helhet.

42 prosent av de skole- og barnehageansatte mellom 45 og 70 år har fått, mot 35 prosent i denne aldersgruppa som helhet. For ansatte mellom 18 og 44 år er tallet 12 prosent, mot 9 prosent i aldersgruppa som helhet.

Les også: Over 10.000 barnehageansatte og undervisningspersonell er blitt smittet av korona i pandemien

Ber skoleansatte bestille vaksinetime

– Vi trenger at ansatte får tilbud om tredje dose så raskt som mulig, og jeg oppfordrer de som er klare nå, til å ta kontakt med kommunen for å få time, sier kunnskapsminister Tonje Brenna (Ap) i en pressemelding.

Tidligere har regjeringen opplyst at 65 prosent av de ansatte i skolene og barnehagene vil ha fått tredjedosen eller være klare for vaksinasjon før uke 3, altså i løpet av neste uke.

Omstridt karanteneregelverk

Regjeringen har fått kraftig kritikk fra lærerorganisasjonene for det nye karanteneregelverket, som innebærer at de ansatte i skoler og barnehager får unntak fra smittekarantene i arbeidstiden fra 1. januar, men fortsatt må være i karantene på fritiden.

Les også: Fagforbundet raser mot ulogiske karanteneregler

Unntaket er hvis de har tatt tredje dose med koronavaksine.

– Jeg vil oppfordre alle ansatte til å ta tredje dose så raskt de kan. Det vil bety færre i karantene, det gir den enkelte enda bedre beskyttelse og det betyr at det blir lettere å holde skoler og barnehager åpne, sier Brenna.

Powered by Labrador CMS