En stor del av sammenslåingene av Utdanningsforbundets lokallag og fylkeslag trer i kraft i dag. Arkivfoto: Paal Svendsen
En stor del av sammenslåingene av Utdanningsforbundets lokallag og fylkeslag trer i kraft i dag. Arkivfoto: Paal Svendsen

I dag får Utdanningsforbundet 26 nye lokallag

1. august blir 69 av Utdanningsforbundets lokallag slått sammen til 26 som et resultat av kommunereformen. Samtidig gjennomføres de fleste sammenslåingene av forbundets fylkeslag.

Publisert Sist oppdatert

Kristin Løver skal lede det nye lokallaget Utdanningsforbundet Lillestrøm. Hun har fortsatt ferie, men gleder seg til å begynne i sitt nye tillitsverv i midten av august. Lillestrøm er et resultat av sammenslåingen mellom de tre kommunene Skedsmo, Fet og Sørum.

Løver har fra før flere år bak seg som tillitsvalgt i Skedsmo kommune.

– Jeg må innrømme at det føles litt rart at jeg ikke lenger er tillitsvalgt i Skedsmo, men i et nytt og større lokallag. Selvfølgelig er jeg spent, men gleder meg til å ta fatt på jobben, sier hun til Utdanning.

Med seg i styret har hun fått to nestledere i en overgangsordning. De to nestlederne er fra hver de to andre kommunene, Fet og Sørum.

– Jeg tror vi kommer til å bli et sterkt nytt lokallag, og jeg er glad for at jeg har med meg dyktige tillitsvalgte og medarbeidere. Vi kommer nok til å få en strevsom høst, men jeg regner med at ting vil falle på plass etter hvert. Mange praktiske oppgaver venter, som registrering i Brønnøysund, nye kontonumre og oppdaterte digitale løsninger, sier hun.

Løver begynte allerede å forberede seg på sammenslåingsprosessen i vår, men en del gjenstår.

Kristin Løver er leder i det nyopprettede Utdanningsforbundet Lillestrøm i Akershus. Arkivfoto: Kjersti Mosbakk
Kristin Løver er leder i det nyopprettede Utdanningsforbundet Lillestrøm i Akershus. Arkivfoto: Kjersti Mosbakk

– Sammenslåingsprosessen har pågått samtidig med at vi som tillitsvalgte har vært operative i de enkelte kommunene. Det gjorde at også vårhalvåret har vært hektisk. Jeg er for eksempel vant til å ha alle møteplaner klare for det neste året, men det har vi ikke rukket i år, sier hun.

Løver har tenkt å ta noen dager på kontoret nå i begynnelsen av august for å gjøre litt forberedelser. Deretter skal hun ha litt mer ferie. Fra 15. august tar hun fatt på vervet som leder i Lillestrøm lokallag for fullt og er lokalisert i rådhuset i Lillestrøm.

Fire lag blir til ett i Sunnfjord

Også i Førde er lokallagsleder Stig Jonny Fitje i gang med det praktiske arbeidet etter at de fire kommunene Gaular, Jølster, Førde og Naustdal blir til Sunnfjord fra 1. august.

– Dette blir veldig spennende. Lokallaget i Førde er like stort som de tre andre lokallagene til sammen, noe som klart gir noen utfordringer. For det er ikke slik at Førde skal ta opp i seg de tre andre lokallagene. Vi skal bygge et helt nytt lokallag, sier Fitje.

Og det er tror han skal gå bra.

– Jeg er positivt spent på framtiden, sier han til Utdanning.

Noe av det Fitje er mest spent på, er hvordan den politiske hverdagen i den nye storkommunen blir.

Han har for tiden ferie, men regner med å begynne så smått med det praktiske arbeidet nå i begynnelsen av august.

– Det vi må i gang med, er registrering i Brønnøysund, nye bankkontoer og nye digitale løsninger. Og så må eposten fungere. Jeg kommer nok til å stikke innom kontoret i løpet av uken, sier Fitje.

Han er glad for at han får med seg gode medarbeidere og at alle lokallagene er representert i det nye styret.

– Siden vi er lokallag med veldig ulik størrelse, er det nok noen kulturforskjeller i måte å arbeide på. Men jeg er ydmyk overfor den lederjobben jeg skal ta fatt på, og det blir viktig for meg å få til engasjement blant de tillitsvalgte i hele den nye storkommunen, sier han og legger til.

– Nå skal vi jobbe med å ha en bred kontaktflate og få opp engasjementet, slik at vi når ut til alle og at alle får en mulighet til å bli hørt, avslutter Fitje.

Oppdatering av medlemsregister og nettsider

På Utdanningsforbundets intranettsider ligger det informasjon til alle de nye lokallagene om det praktiske arbeidet med sammenslåingene.

Rent teknisk vil oppdatering av medlemsregisteret bli prioritert først. Deretter skal nettsidene klargjøres. Arbeidet med de nye nettsidene vil først starte 5. august. Nye operative nettsider er ventet å være klare i uke 32.

Den tekniske sammenslåingen skal tas i bolker, med alle lokallag innenfor ett fylke av gangen. Arbeidet gjennomføres alfabetisk med Agder først og Viken til slutt.

Fylkeskontorene får beskjed når alt er klart, og de har fått ansvar for å videreformidle informasjon til sine respektive lokallag så raskt som mulig.

Samme prosedyrer skal gjentas for de 33 lokallagene som slår seg sammen 1. januar.

Fem av de sju sammenslåingene av fylkeslag trer også i kraft i dag. De to siste (Sogn og Fjordane og Hordaland; Troms og Finnmark) gjennomføres 1. august neste år.

Les også: Aust-Agder: – Ikke vemodig å bli lagt ned

Viken: Et gigant-lag blir født

Sammenslåtte lokallag fra 1. august

Skedsmo, Fet og Sørum: Lillestrøm

Hammerfest og Kvalsund: Hammerfest

Odda, Ullensvang og Jondal: Ullensvang

Fusa og Os: Bjørnafjorden

Meland, Radøy og Lindås: Alver

Voss og Granvin: Voss

Molde, Midsund og Nesset: Molde

Stordal, Norddal: Fjord

Ålesund, Skodje, Sandøy, Haram og Ørskog: Ålesund

Volda og Hornindal: Volda

Steinkjer og Verran: Steinkjer

Namsos, Namdalseid og Forsnes: Namsos

Narvik, Ballangen og Nordøstsiden av Tysfjord kommune: Narvik

Sørvestsiden av Tysfjord kommune og Hamarøy: Hamarøy

Gaular, Jølster, Førde og Naustdal: Sunnfjord

Sogndal, Balestrand og Leikanger: Sogndal

Åfjord og Roan: Åfjord

Hemne, Snillfjord (Vennastrand) og Halsa: Heim

Bjugn og Ørland: Ørland

Lyngdal og Audnedal: Lyngdal

Mandal, Marnardal og Lindesnes: Lindesnes

Kristiansand, Søgne og Songdalen: Kristiansand

Sande og Holmestrand: Holmestrand

Tønsberg og Re: Tønsberg

Moss og Rygge: Moss

Askim, Trøgstad, Eidsberg, Hobøl og Spydeberg: Indre Østfold

Sammenslåtte fylkeslag fra 1. august

Nord-Trøndelag og Sør-Trøndelag: Trøndelag

Vest-Agder og Aust-Agder: Agder

Buskerud, Akershus og Østfold: Viken

Oppland og Hedmark: Innlandet

Vestfold og Telemark: Vestfold og Telemark

Powered by Labrador CMS