OSLO, NORGE 20210505. 
Byråd for oppvekst og kunnskap Inga Marte Thorkildsen under orientering om koronasituasjonen.
Foto: Berit Roald / NTB
OSLO, NORGE 20210505. Byråd for oppvekst og kunnskap Inga Marte Thorkildsen under orientering om koronasituasjonen. Foto: Berit Roald / NTB

Inga Marte Thorkildsen (SV) trer ut av byrådet

Skolebyråd Inga Marte Thorkildsen (SV) forlater byrådet i Oslo og blir erstattet av partikollega Sunniva Holmås Eidsvoll.

Publisert Sist oppdatert

Byrådsleder Raymond Johansen gjør en endring i sammensetningen av byrådet i Oslo. Thorkildsen som siden 2015 har vært medlem av byrådet i Oslo, trer ut og blir erstattet av partikollega Sunniva Holmås Eidsvoll.

Thorkildsen var først byråd for helse, eldre og sosiale tjenester, fra 2017 har hun vært byråd for oppvekst og kunnskap.

– Thorkildsen har vært en sentral del av det rødgrønne byrådet siden starten og har lagt ned en enorm innsats for barn og unge i Oslo. Hun har forvaltet en offensiv satsing på skolen og de ansatte og kvalitet i barnehagene. Jeg vil særlig takke henne for viktig og godt lederskap gjennom koronapandemien, sier byrådsleder Raymond Johansen (Ap) i en pressemelding.

Thorkildsen selv skriver på Facebook at hun skal ta en time-out og tenke over hva hun vil videre.

– At hun (Eidsvoll. red.anm.) overtar nå, er fordi vi var enige om å sette en fot i bakken etter valget. Når jeg er klar på at jeg uansett ikke skal være med veldig mye lenger, mens hun vil det, var dette et bra tidspunkt å foreta endring på, skriver Thorkildsen.

Gleder seg

I pressemeldingen fra SV sier Sunniva Holmås Eidsvoll at hun gleder seg til sin nye oppgave.

– Å kjempe for gode oppvekstvilkår og små forskjeller blant barn og unge i byen vår er kanskje det viktigste vi som politikere jobber med, og jeg gleder meg til å ta fatt på oppgavene som venter meg som byråd, sier Eidsvoll, som takker Thorkildsen for hennes innsats i byrådet.

Sunniva Holmås Eidsvoll har vært gruppeleder for SV i Oslos bystyre siden 2015 og leder av Oslo SV siden 2017. Hun er utdannet samfunnsøkonom og har bakgrunn blant annet som daglig leder i Natur og Ungdom, leder i Operasjon Dagsverk og analytiker i Statkraft.

Eidsvoll skal fortsette å lede Oslo SV i tillegg til å være byråd, mens Ola Wolff Elvevold tar over rollen hennes som gruppeleder i SVs bystyregruppe.

Det blir nøkkeloverrekkelse klokken 14 tirsdag ettermiddag.

Powered by Labrador CMS