Rekordmange får tilbud om å bli lærerstudent

Det er flere søkere enn noen gang som har fått tilbud om studieplass ved grunnskolelærer- og lektorutdanningene. Også barnehagelærerutdanningen øker fra i fjor, viser tall fra Samordna Opptak.

Til sammen har 3930 søkere fått tilbud om studieplass ved grunnskolelærerutdanningen for trinn 1-7 og trinn 5-10. Det er en økning på 10,5 prosent.

5-årig lektorutdanning har hatt en økning i både søkning og opptak i flere år.  I år er det totalt 1530 søkere som har fått tilbud om lektorutdanning. Dette er en økning på 9,8 prosent sammenliknet med i fjor.  

– Dette er gledelig. Regjeringen satser på skole og barnehage. Lærerne er avgjørende for at vi skal lykkes med denne satsningen. Det er stort behov for flere lærere med god kompetanse i skole og barnehage, og regjeringen satser derfor på å utdanne flere lærere, sier kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen i en pressemelding.

Det er også en økning for opptaket til barnehagelærerutdanningen. Det er sendt ut tilbud om studieplass til 3435 søkere. Det er en økning på 5,9 prosent fra i fjor.

– Jeg er glad for at flere ønsker å bli barnehagelærere. Regjeringen ønsker å styrke kvaliteten i barnehagene og da er det avgjørende med kvalifiserte og kompetente pedagoger, sier Røe Isaksen.

Powered by Labrador CMS