Forhandlingslederne Steffen Handal (Unio kommune) og Tor Arne Gangsø (KS).

Ingen planer om å snakkes i helga

Utdanningsforbundets Steffen Handal har i media sagt at telefonen hans er på. I tilfelle KS vil ringe. – Det er godt å vite. Min telefon er også på, svarer forhandlingsleder i KS, Tor Arne Gangsø.

Publisert Sist oppdatert

– Er det planlagt noe nytt møte med Utdanningsforbundet i løpet av helga?

– Nei, det er det ikke. Det er ikke kontakt mellom KS og Unio utover spørsmål som gjelder selve streiken, sier arbeidslivsdirektør i KS, Tor Arne Gangsø.

Unio har sagt nei til meklingsforslaget til Kommunenes Sentralforbund, og medlemmer i Utdanningsforbundet og Sykepleierforbundet er gått ut i streik. Onsdag neste uke er det varslet at streiken trappes opp. Da vil flere enn 20.000 ansatte i skoler, helseinstitusjoner, barnehager og andre kommunale virksomheter streike.

– Unios krav var rett og slett ikke mulige å innfri. Kommuner og fylkeskommuner har ikke mulighet til å øke lønningene langt ut over de fastsatte rammene, sa Gangsø da det etter mekling flere timer på overtid ble klart at lærere og sykepleiere ikke godtok tilbudet fra KS.

Les også: Fafo-forsker: – Lite å hente ved å streike

Telefonen er på

Leder i Utdanningsforbundet, Steffen Handal har uttalt at lærerne har vært lønnstapere flere år på rad, og at det nå er deres tur. Han mener KS bør komme lærerne i møte.

– Steffen Handal sier at telefonen hans er på, kommer dere til å ringe?

– Det er godt å vite. Min telefon er også på, men Steffen Handal vet at det jeg har å tilby er meklingsforslaget han har sagt nei til, sier Gangsø.

– Har dere tro på at denne konflikten kan løses før ferien?

– Utdanningsforbundet gjennomfører en lovlig arbeidskamp og hvor lenge de ønsker å streike, vil jeg ikke spekulere i. En streik har alltid konsekvenser, streik i offentlig sektor rammer innbyggere og det er ekstra krevende i den situasjonen landet er i nå, sier Gangsø.

Powered by Labrador CMS