Ny skoleporten.no

Bruken av skoleporten.no som et verktøy i norsk skoleutvikling har ikke vært noen suksess. Den begrensete bruken av nettstedet har ført til at Utdanningsdirektoratet har laget en ny versjon. Den blir presentert i morgen.

Skoleporten.no ble første gang lansert i 2004. Ifølge ei melding fra Utdanningdsdirektoratet skal den nye versjonen av skoleporten.no ha bedre funksjonalitet og gi større valgfrihet i visning av data.

 

Skoleporten.no skal være et verktøy for vurdering av kvaliteten i grunnopplæringa. Skoler og skoleeiere gjennom nettstedet få tilgang til relevante og pålitelige nøkkeltall med hjelp til tolkning. Nettstedet skal også vise nøkkeltall for grunnopplæringa. Slik informasjon skal være tilgjengelig for offentligheten.

 

Skoleporten inneholder data om læringsutbytte (med nasjonale prøver og karakterer), læringsmiljø (med Elevundersøkelsen), gjennomføring i videregående opplæring, ressurser og skolefakta.

 

Endringa av skoleporten.no er ifølge Kunnskapsdepartementets budsjettforslag for 2008 ei videreutvikling av det nasjonale kvalitetsvurderingssystemet for grunnopplæringa. Målet er å få på plass bedre rapporteringsfunksjoner på det reviderte nettstedet når det blir tatt i bruk neste år. I budsjettproposisjonen blir skoleporten.no sammen med nasjonale prøver og obligatoriske kartleggingsprøver omtalt som det viktigste redskapet i skolenes utviklingsarbeid.

Powered by Labrador CMS