Vi blir ikke veldig stor, men vi blir selvfølgelig betydelig større enn det vi er hver for oss i dag, sier Ottar Stordal, som er inne i sin siste dag som fylkesleder for Utdanningsforbundet Aust-Agder. Arkivfoto: Utdanning

Aust-Agder: – Ikke vemodig å bli lagt ned

I dag legges to av Utdanningsforbundets fylkeslag ned. Lagene i Aust-Agder og Vest-Agder møtes med ett punkt på agendaen. Nedleggelse. – Dette har jeg sett fram til lenge, sier Ottar Stordahl.

Publisert

Denne og neste uke er det fylkesårsmøter for samtlige av Utdanningsforbundets fylkeslag i forkant av landsmøtet til høsten.

– Det blir absolutt ikke vemodig å legge ned, sier Ottar Stordal, fylkesleder i Utdanningsforbundet Aust Agder.

Begge fylkeslagene på Sørlandet starter sine møter i dag med én viktig sak på lista.

– Jeg er ikke slik innstilt at jeg kjenner på vemod når vi nå slår oss sammen med Aust-Agder. En epoke er forbi, og en ny begynner. Det gir nye impulser, nye muligheter og nye utfordringer, sier fylkesleder i Vest-Agder, Svein Ove Olsen.

 

Samlende møte

Møtene holdes i Kristiansand, og i morgen samles de to fylkeslagene og møtes som ett.  

– Det kommer til å bli bra å få et sammenslått Utdanningsforbundet Agder. Vi blir ikke veldig stor, men vi blir selvfølgelig betydelig større enn det vi er hver for oss i dag, sier Stordal. 

At fylkeslagene slås sammen, er like naturlig som at fylkene gjør det, mener lederen i Vest-Agder.  

– Agder er en svært naturlig geografisk, kulturell og politisk enhet, og samlingen av aust og vest er sannsynligvis den mest logiske og naturlige fylkessammenslåingen innenfor regionreformen. I motsetning til mastodonten Viken og de geografiske spagatene Vestlandet og Nord-Norge for eksempel, sier Svein Ove Olsen. Lederen i aust har store forventninger til det nye fylkeslaget.  

– Et samlet Agder vil kunne jobbe annerledes og forhåpentligvis bedre enn det vi gjør nå, sier Stordal.

Powered by Labrador CMS