Britiske lærere får høyere lønn
Underskuddet i det britiske statsbudsjettet har ikke vært høyere siden 1960-tallet, men finansministeren varsler gode nyheter for landets lærere.
Den nye britiske finansministeren Rachel Reeves varsler store kutt for å dekke det de kaller et nylig oppdaget budsjetthull på 22 milliarder pund arvet fra de konservative.
Reeves varslet mandag blant annet at en rekke planlagte utbygginger av veier og sykehus skal droppes eller utsettes, og at millioner av pensjonister mister energisubsidiene sine til vinteren. De skal nå bare gå til dem som trenger det mest.
– Hvis dette hullet ikke blir dekket inn, ville budsjettunderskuddet øke med 25 prosent i år, sier Reeves og varsler vanskelige beslutninger framover både når det gjelder kutt og mulige skatteøkninger.
Reeves kunngjorde samtidig avtaler om lønnsøkning for store grupper offentlig ansatte som lærere og leger. Viktigst sier hun er en avtale med legenes fagforeninger for å gjøre slutt på langvarige streiker i helsesektoren.
Underskuddet på det britiske statsbudsjettet er nå kommet opp i nesten 100 prosent av landets brutto nasjonalprodukt, det høyeste nivået siden 60-tallet.
(©NTB)
Flere saker fra NTB
-
Skoleklasse sjekkes av ambulanse etter bussvelt
En buss med ungdomsskoleelever om bord veltet og landet på taket på en småvei i Rennebu. Ingen er alvorlig skadet.
-
Store norske leksikon har lansert lille norske leksikon
Det lille norske leksikon har så langt 2300 artikler om verden og samfunnet vi lever i. Hovedmålgruppa for det nye leksikonet er 11-åringer.
-
Gazas barn har ingen skoler å gå til
Palestinske Moataz skulle denne uken ha begynt i 10. klasse. Men istedenfor å gå til skolen, måtte han hente vann til familien som bor i et telt på Gazastripen.
-
Datatilsynet reagerer etter at Stavanger Ap sendte ut epost til foreldre
Datatilsynet mener at Stavanger Ap brøt personvernloven da de i fjor sendte politiske budskap til småbarnsforeldre på epost. Nå kommer de med en irettesettelse.
-
– Vi ser at lærerne og elevene hyppig bruker muligheten de har til å velge bort skjermene
– Mange er bekymret for skjermbruken på skolen, men vi ser faktisk at elevene ikke sitter så mye foran skjermer, forteller professor Lisbeth M. Brevik.