«...forøvrig meiner jeg lærertittelen må beskyttes»

Slik avslutta Jo-Gaute Åsgård innlegga sine under årsmøtet i Utdanningsforbundet Innlandet.

Publisert Sist oppdatert

Denne uka er det fylkesårsmøte i Utdanningsforbundet Innlandet. Delegatene vedtar politikken for kommende periode og avgjør hva de vil ha inn som saker på landsmøtet til Utdanningsforbundet senere i år.

Åsgård har ikke tall på hvor mange ganger han har vært på talerstolen under møtet, men meiner tallet må skrives med to sifre. Uansett hva han har tatt opp har han avslutta med kravet om å beskytte lærertittelen. Bare en gang glemte han refrenget sitt. Åsgård er eneste delegat fra Engerdal kommune, så det som skal sies fra lokallaget, det må han si sjøl.

Inspirasjonen har Åsgård fra den romerske politikeren Cato, født 234 før vår tidsregning, som avslutta alle sine innlegg i Senatet med at "forøvrig meiner jeg at Karthago bør ødelegges"

– Hvorfor drar du dette hele tida?

– Får vi på plass en beskyttelse av lærertittelen i opplæringsloven, får vi et helt anna grunnlag for så godt som alt det andre vi arbeider med. Det gjelder politiske virkemidler, det gjelder arbeidsforhold og rettigheter, det gjelder definisjonen av hvor vårt ansvar begynner og hvor det slutter. Derfor er det avgjørende at vi får dette på plass, og derfor gjentar jeg det, sier Jo-Gaute Åsgård.

Dette er fylkesårsmøtene i UDF

 • I løpet av mai arrangeres årets fylkesårsmøter i Utdanningsforbundet.
   • På fylkesårsmøtene diskuteres saker meldt inn av lokallagene. I tillegg har sentralstyret i Utdanningsforbundet sendt ut fem saker de mener vil prege organisasjonen og debatten frem mot landsmøtet til høsten.
    Disse sakene er:
    Tariffpolitiske virkemidler
    KS som arbeidsgiver
    UDFs politikk på vurderingsfeltet
    Vern av lærertittelen
    Lærerrollen og laget rundt barn, unge og voksne.
   • Fylkesårsmøtene velger nytt fylkesstyre, delegater til landsmøtet og foreslår kandidater til sentralstyret.
 • Landsmøtet i Utdanningsforbundet går av stabelen 6.-9. november.
Powered by Labrador CMS