Sp-politiker drømmer om å bli kunnskapsminister

– Rent politisk og egoistisk drømmer jeg nok litt om å bli kunnskapsminister, sier Senterpartiets Marit Knutsdatter Strand.

Strand som er partiets utdanningspolitiske talsperson har målet klart dersom partiet kommer i regjering i høst, skriver Oppland Arbeiderblad. Hun drømmer om å overta statsrådkontoret etter Guri Melby (V). Ifølge meningsmålinger i flere medier de siste ukene, ligger det an til et rødgrønt flertall.

I et intervju med Utdanning i sommer sier hun at mer penger til kommunene vil gi flere lærere i videreutdanning og færre ukvalifiserte. Får Sp viljen sin, blir det aldri mer PISA-testing.

Om sin egen drøm sier hun:

– Det er en kabal som skal legges. Det er en statsministerkandidat som skal gjøre prioriteringene. Det er en geografisk kabal. Så går det også litt på kvalifikasjoner og sammensetninger med andre partier i regjering. Det er mange hensyn å ta, sier hun.

I et intervju med Oppland Arbeiderblad forteller hun at målet da hun gikk inn i politikken, var å bli statsminister.

– Jeg har jekket meg litt siden det. Jeg har realitetsorientert meg. Det er sabla mye jobb å sitte i regjering. Jeg har kjempe respekt for de som har vært statsråder. Tenker jeg på tidsbruken og kapasiteten på hjemmebane, drømmer jeg ikke om å bli statsråd. Men rent politisk og egoistisk drømmer jeg nok litt om det, sier hun.

Den lektorutdannete politikeren peker imidlertid på en annen Sp-politiker som er like viktig å få inn i statsrådkabalen.

– Bengt Fasteraune er transportpolitisk talsperson for Senterpartiet i dag. Får Senterpartiet samferdselsministerposten, er han en god kandidat.

Powered by Labrador CMS