Ruselkka skole, skolegrd, friminutt, skolebygg, skole,

Røde Kors: Mange barn gruer seg til skolestart

Røde Kors' samtaletilbud har mottatt flere henvendelser fra barn som gruer seg til skolestart.

Den anonyme samtaletjenesten for barn og unge ( Kors på halsen ) har i sommer hatt stor pågang. I sommerukene skolene var stengt fikk tjenesten inn nærmere 4.600 henvendelser, nesten 60 prosent flere enn i fjor sommer.

Flere har gitt uttrykk for at de gruer seg til skolestart. Samtidig er mange foreldre bekymret for høsten på vegne av barna.

Organisasjonen frykter nå at mange unge kan få et tøft møte med skolen etter nesten ett og et halvt år med mange koronatiltak.

– Vi ser at det er mange barn som gruer seg til å begynne på skolen igjen. Skolepress, mobbing og ensomhet er blant det de tar opp med våre frivillige, sier Nelli Kongshaug, leder i Kors på halsen.

Bekymrede foreldre

Også foreldre er bekymret for høsten på vegne av barna. En undersøkelse Opinion har utført på vegne av Røde Kors, viser at fire av ti foreldre er bekymret for at barna er svekket enten faglig eller sosialt på grunn av pandemi og nedstengninger.

– De siste ukene før skolestart har vi sett en økning i andre typer spørsmål om vennskap, ensomhet og skolen. Noen lurer på hvordan de kan få nye venner, hvordan de kan få hjelp for mobbing eller hvordan de skal håndtere karakterpress eller angst, sier Kongshaug.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS