Clemens Saers ble skadet for livet på jobb som lærer.

Flertall for å behandle Saers-saken i Oslo bystyre onsdag

Onsdag 15. desember kommer Saers-saken opp til behandling i Oslo bystyre. Det fikk Høyres utdanningspolitiske talsperson Mehmet Kaan Inan flertall for. Men Venstre støtter nå byrådet og kan hindre at Saers får erstatning.

Publisert Sist oppdatert

Onsdag 15. desember kommer Saers-saken opp til behandling i Oslo bystyre. Det ble klart under mandagens møte i Forretningsutvalget.

Høyres utdanningspolitiske talsperson Mehmet Kaan Inan fremmet forslaget på vegne av Kultur- og utdanningsutvalget. Han fikk støtte fra alle opposisjonspartiene med unntak av Venstre.

Opposisjonspartiene er avhengige av støtte fra Venstre for å få flertall for forslaget om å gi billighetserstatning til den voldsutsatte læreren Clemens Saers. Det er ikke klart hva Venstre kommer til å stemme i bystyret onsdag.

Dette er forslaget fra Høyre som bystyret skal behandle 15. desember:

  1. Bystyret ber byrådet kompensere læreren Clemens Saers med 350.000 kr i billighetserstatning
  2. Bystyret ber byrådet sende en beklagelse til læreren Clemens Saers for Oslo kommunes behandling av læreren og prosessen siden overfallet

Partiene som støttet forslaget fra Høyre er Kristelig folkeparti, Fremskrittspartiet, Rødt, Senterpartiet og Folkeaksjonen nei til bompenger. De utgjorde flertallet og Høyres forslag fikk dermed 7 av 13 stemmer i Forretningsutvalget.

De som ikke vil at saken skal behandles i bystyret 15. desember er Arbeiderpartiet, Sosialistisk venstreparti og Miljøpartiet de grønne. Venstre valgte altså å støtte byrådspartiene.

Det var også mandag en diskusjon om framgangsmåten i saksbehandlingen med bakgrunn i et saken både er behandlet i Kultur- og utdanningsutvalget og er oversendt Finansutvalget til behandling.

Lederen for Finansutvalget Andreas Hasle (Ap) og ordfører Marianne Borgen (SV) spurte om saken kunne utsettes til over nyttår. Men flertallet gikk i stedet inn for å støtte Inans forslag. Rødts Eivor Evenrud, som er leder for Kultur- og utdanningsutvalget, sa under møtet at hennes komité har full anledning til å oversende saken til bystyret. Hun og Inan fikk støtte til det fra administrasjonen under møtet i Forretningsutvalget.

Powered by Labrador CMS