Østbyen skole i Bodø.

Over 100 lærere har søkt seg bort fra Bodø-skolen

Mens over 100 lærere i Bodø har søkt seg bort fra kommunen, er det nesten 300 som har vurdert å skifte jobb.

Publisert Sist oppdatert

Det viser en undersøkelse gjort av Utdanningsforbundet i Bodø, omtalt i Avisa Nordland. 8 av 10 lærere i Bodø har vurdert å skifte jobb 7 av 10 barnehagelærere i kommunen svarer det samme.

– Det er et skremmende høyt tall, sier Trond Are Fjordtun, leder og hovedtillitsvalgt i Utdanningsforbundet i Bodø.

– En ting er å føle at dette er tungt, at man er sliten og ønsker å gjøre noe annet. Når du går til det skrittet at du begynner å søke deg vekk, så er tallet mye høyere enn jeg hadde trodd, sier han til avisa.

Undersøkelsen er sendt ut til kommunens 556 grunnskole- og barnehagelærerne. 60 prosent har svart.

Resultatene er nedslående. 8 av ti lærere i skolen og 7 av 10 lærere i barnehagene har vurdert å skifte jobb i løpet av det siste året. 29 prosent av lærerne og 13 prosent av barnehagelærerne har søkt på en stilling utenfor kommunen det siste året.

Undersøkelsen som ble først omtalt i Avisa Nordland viser også at 7 av 10 lærere sier de ikke vil anbefale andre å søke jobb i Bodø kommunen framfor andre kommuner. For barnehagelærere er tallet 44 prosent.

– At så mye som 80 prosent vurderer å skifte jobb, det er helt hinsides. Men at det er likevel er nesten en tredel som faktisk har gått til det skritt og søkt seg bort, det er like skremmende, sier hovedtillitsvalgt Katrin Kummernes.

Utdanningsnytt har fått tilgang til undersøkelsen. Den viser også at lærerne ser med bekymring på ressurssituasjonen i skolen. 94 prosent sier at ressurssituasjonen de siste årene og fremover på virker elevenes opplæringstilbud «negativt eller svært negativt». For barnehagelærere er dette tallet 85 prosent.

86 prosent sier de har i «liten grad eller svært liten grad» tid nok til å følge opp elevene, og 78 prosent sier det ikke er nok lærere i forhold til antall elever på skolen.

Barnehagelærerne er også spurt hvor ofte de går med for lite personale i åpningstiden. 85 prosent svarer «ofte» eller «innimellom).

 

Powered by Labrador CMS