Under streiken i 2014 stilte streikende lærere seg opp i frysposisjon på Nordre i Trondheim.

Planer om streikemarkeringer legges

Hvordan lærerne kommer til å markere streiken er det ingen som vil si noe om, men at de vil finne på noe er sikkert. Kanskje lage en ny sang?

Publisert

Lærerstreiken kommer til å bli trappet opp rundt skolestart har Utdanningsforbundets leder Steffen Handal sagt, men hvor og eksakt dato er ikke blitt kunngjort.

Trondheim er en av byene som ofte er blitt tatt ut i lærerstreik. I fjor ble 3000 tatt ut og i 2014 var det om lag 500 som streiket. Leder av Utdanningsforbundet i Trondheim er Gry Camilla Tingstad.

– Hvordan opptrappingen skjer er noe vi ikke kan gå ut med. Det er det Utdanningsforbundet sentrale som tar disse avgjørelsene, sier Tingstad.

– Men våre medlemmer er i beredskap dersom Trondheim blir en av byene som blir tatt ut.

Les også: Fafo-forsker: – Lærerstreiken kan bli langvarig

Steikende lærere samlet seg i storsalen på Samfundet i 2014 med blant annet sang.

Lærergnist

– I 2014 hadde dere mange ulike arrangement. Blant annet fakkelstafett. Har dere planlagt noe lignende i år også?

– Vi har hatt mange vellykkede streikearrangementer tidligere, og fakkelstafetten var et av høydepunktene fra lærerstreiken i 2014. Den skapte samhold og vi fikk mange positive tilbakemeldinger, forteller Tingstad.

Lærer Knut Even Bergstad hadde ideen om en fakkelstafett. Bergstad, som til daglig jobbet som lærer i kroppsøving ved Rosenborg skole, synes det var naturlig å finne på noe sportslig.

– Vi måtte finne på noe, og vi hadde lyst å finne på noe sportslig. Det ble foreslått sang, men vi måtte ha noe med sport, syntes jeg.

Les også: Skolenes landsforbund trapper opp streiken først etter skolestart

Randi Norum og Liv Tetlie, var to av lærerne som deltok i stafetten i 2014. De var ute i regnet fra klokka 23 til 01 før de sendte stafetten videre til nye lærere..

Kortene til brystet

I Trondheim har de hatt samlinger både på Torvet og i Samfundet ved tidligere streiker. Det har også vært mange andre markeringer som banner på innfartsveien til byen og frysaksjoner der streikende har stått i frysposisjon i byens store gågate, Nordre.

– Hva vi eventuelt planlegger kan vi ikke si noe om nå. Hvor opptrappingen av streiken kommer vil bli kunngjort fra sentralt hold, så om vi har noen planer kan jeg ikke si noe om det nå, sier Tingstad.

Powered by Labrador CMS