Franske lærere og elever marsjerer i en demonstrasjon i Marseille.

Franske lærere går til streik over koronatiltak

Halvparten av barneskolene i Frankrike er stengt torsdag, idet lærerne går ut i streik for å demonstrere mot koronatiltak som de mener gjør jobben deres umulig.

Publisert Sist oppdatert

Ifølge det franske utdanningsdepartementet har om lag 40 prosent av barneskolelærerne lagt ned arbeidet, mens fagforeningen Snuipp mener det dreier seg om hele 75 prosent. Halvparten av barneskolene er stengt for dagen.

I en uttalelse sier Snuipp at streiken demonstrerer håpløsheten og frustrasjonen blant de skoleansatte. De mener koronatiltakene fører til at medlemmene deres ikke får undervist ordentlig, at de ikke er beskyttet mot koronasmitte, og at de ofte hører om endringer i reglene fra mediene, istedenfor fra overordnede.

– Regjeringen kunngjør nye regler, og ingen tenker på hva det betyr for oss på bakkenivå, sier rektor Olivier Flipo til nyhetsbyrået AFP.

Snuipp hevder skolen ikke lenger fungerer som en skole, men noe nærmere en oppbevaringsanstalt med høyt sykefravær blant elevene og strevet med å kombinere hjemmeskole med klasseromsundervisning.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS