Skoler og barnehager i Oslo har åpent som vanlig tirsdag

Det er gult og rødt nivå for barnehager og skoler over hele landet fra torsdag. Tirsdag vil både barnehager og skoler i Oslo gi et tilbud på grønt nivå.

Publisert Sist oppdatert

For de aller fleste betyr det et åpent tilbud ut fra vanlige tider, heter det i en pressemelding fra Oslo kommune. Onsdag kan det bli hjemmeskole for enkelte elever om skolene behøver tid til å forberede overgang til gult nivå.

Gult og rødt nivå

Dette betyr gult og rødt nivå for barnehager, skoler og videregående skoler:

For barnehagene:

Barna deles inn i grupper (kohorter) og disse holdes mest mulig atskilt. Ulike lekeområder ute. Ansatte må også holde avstand og begrense fysiske møter.

For barneskolen:

Klassen regnes som en kohort. Blanding av elever på tvers av kohorter begrenses så langt det er mulig. Ulike lekeområder ute. Ansatte må også holde avstand og begrense fysiske møter.

For ungdomstrinnet:

Klassen regnes som en kohort. Blanding av elever på tvers av kohorter begrenses så langt det er mulig. Elever og ansatte har et begrenset antall kontakter og holder oversikt over disse.

For videregående skole

Rødt nivå betyr at elevene deles i mindre grupper og skolene vurderer behovet for delvis digital undervisning.

Mandag kveld kunngjorde regjeringen på en hasteinnkalt pressekonferanse at det innføres gult nivå i alle landets barnehager og barne- og ungdomsskoler, og rødt nivå i videregående skoler fra torsdag 16. desember.

– Fra torsdag innføres det gult nivå for barnehager og grunn- og ungdomsskoler og rødt nivå for videregående som regjeringen annonserte. Oslo fortsetter også massetestingen av elever fra 1–10 trinn og for ansatte i barnehagene, sier Sunniva Holmås Eidsvoll (SV), som er utdanningsbyråd i Oslo.

I mange barnehager og skoler i Oslo er det svært høyt fravær blant ansatte på grunn av sykdom eller karantene. Det kan føre til at flere foreldre må være klar for hjemmeskole.

– De skjerpede tiltakene på gult og rødt nivå kan gjøre det enda mer krevende å drive et smittevernfaglig forsvarlig tilbud. Økt karantene vil også kunne bidra til at foresatte må forberede seg på et redusert tilbud og mer digital undervisning fram mot jul, sier Holmås Eidsvoll.

Siste skoledag for skolene i Oslo vil fortsatt være tirsdag 21. desember.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS