Arbeidsmiljøet i Utdanningsetaten i Oslo skal granskes på bakgrunn av varsler om at direktøren har en «trakasserende lederstil». Arkivfoto: Ylva Törngren
Arbeidsmiljøet i Utdanningsetaten i Oslo skal granskes på bakgrunn av varsler om at direktøren har en «trakasserende lederstil». Arkivfoto: Ylva Törngren

Arbeidsmiljøet i utdanningsetaten i Oslo skal kartlegges

Utdanningsetatens arbeidsmiljø kartlegges, i kjølvannet av samarbeidsproblemene mellom skolebyråden Inga Marte Thorkildsen (SV) og skoledirektør Astrid Søgnen.

Bakgrunnen for kartleggingen er at påstander fra 2014 vedrørende kritikkverdige forhold i Utdanningsetaten fremdeles skal være gjeldende, ifølge VG. I 2014 varslet tre ansatte Oslo kommune og Arbeidstilsynet om Søgnens «trakasserende lederstil». Kort tid etter var saken avsluttet.

Etter påstander fra flere anonyme personer om at forholdene fremdeles er like uholdbare, iverksetter nå Oslos byråd for oppvekst og kunnskap en kartlegging av det psykososiale arbeidsmiljøet i etaten.

Søgnen sier hun ikke kjenner til innholdet i arbeidsmiljøkartleggingen og peker på at den iverksettes samtidig med en annen kommunal medarbeiderundersøkelse.

– Dette er en stor forskningsbasert undersøkelse. Vi har gode erfaringer med den, blant annet fordi vi får vite om medarbeiderne erfarer en tillitsbasert kultur og mestring i arbeidet. Resultatene skal ses i sammenheng, sier Søgnen til VG.

Tidligere denne uken meldte Dagsavisen at Søgnen er på vei ut av stillingen som direktør i Utdanningsetaten som følger av det anstrengte forholdet med byrådsledelsen.

Thorkildsen har nylig selv blitt møtt med kritikk og påstander om oppførsel overfor ansatte som «krenkende, skremmende, fiendtlig, nedverdigende og ydmykende».

(©NTB)