Lærere som bruker private telefoner, vil ha betalt for dette.

Lærere ønsker penger for å bruke privat mobiltelefon

I Haugesund vil lærere ha kompensasjon for bruk av private telefoner i jobbsammenheng. Kommunen lover å se på ordningen.

Publisert Sist oppdatert

Medlemmer i Utdanningsforbundet Haugesund reagerer på at de i større grad opplever at bruk av private telefoner blir tatt som en selvfølge i arbeidshverdagen, skriver Haugesunds Avis.

Hovedtillitsvalgt Borghild Aursland i Utdanningsforbundet i Haugesund forteller at de i lang tid har uttrykt behov for en telefongodtgjørelse for lærerne. Rundt 450 lærere i kommunen er organisert i forbundet.

Se på ordningen på nytt

– Vi får mange henvendelser fra medlemmer som reagerer på at de i større og større grad opplever at å bruke privattelefon i forbindelse med arbeid blir tatt som en selvfølge, sier Aursland til Haugesunds Avis.

Aursland forklarer at det kan være i forbindelse med programvare, kontakt med foreldre, utflukter og som sikkerhet i klasserom der det kanskje ikke er callinganlegg. For å nevne noe.

– Dette er formidlet til ulike instanser i kommunen de siste årene, og nå ligger saken på bordet til kommunedirektøren. Vi håper vi kan komme til en snarlig enighet, understreker hun.

Direktør for oppvekst i Haugesund kommune Gyda Auestad bekrefter at saken har vært oppe i personalpolitisk utvalg (PPU) i kommunen nå i høst.

– Tidene har forandret seg, og vi blir mer og mer digitale. Det er naturlig at vi nå ser på ordningen på nytt, sier Auestad til Haugesunds Avis.

Skal kompanseres

Norsk Lektorlag skriver at arbeidsgiver har ikke anledning til å pålegge arbeidstakere å bruke sin private telefon i arbeidet.

Om arbeidsgiver anser bruk av mobil som nødvendig for arbeidet til lærerne, må det stilles telefon til disposisjon for arbeidstaker. Eventuelt kan mobilbruken kompenseres.

Dersom det er slik at arbeidstaker må bruke sin private mobiltelefon i forbindelse med jobb, bør rammene rundt dette og en eventuell kompensasjon for personalet avtales med arbeidsgiver.

Powered by Labrador CMS