Lyden av Arilds dobesøk slo an i engelsktimen

Musikklærer Arild Jensen skulle hjelpe sin kollega engelsklæreren med akkompagnement til en kjent amerikansk vise. Men det som slo best an, var uten tvil bonusmaterialet.

Publisert

Musiker og musikklærer Arild Jensen er litt i tvil om det han nå skal fortelle, passer innunder vignetten «Gylne øyeblikk». Men latteren som følger hver setning, levner ingen tvil om at episoden gjorde både ham og flere andre en god historie rikere.

Vi skal tilbake til ungdomsskolen i Svelvik ved Drammensfjorden tidlig på 1990-tallet. En kollega som underviser i engelsk, ber Arild om en tjeneste: Kan du spille inn et gitarakkompagnement til sangen «Oh, Susanna», som elevene kan synge til?

– Opptaksmediet den gangen var jo kassettbånd, og jeg spilte det inn på en kassett der det var ganske mye musikk fra før. Derfor tenkte jeg at dette kunne jeg slette, forteller han.

Å fjerne lydopptak var mer omstendelig den gangen: Man måtte spole tilbake og ta opptak av stillhet.

– Jeg hadde en kassettspiller stående på badet. Den satte jeg kassetten inn i, starta opptaket og gikk ut.

Men så skjedde det som skapte hele historien:

– En tid etterpå hadde jeg glømt hele greia med kassetten. Jeg gikk inn på baderommet, satte meg ned og gjorde det man av og til gjør på et toalett.

I et hjørne stod engelsklæreren og lo, og hun kunne fortelle at elevene også knakk sammen av latter i timen.

Arild Jensen (54), musikklærer, musiker og komponist

Arild regna med at alt var som det skulle da han leverte kassetten til den sangglade engelsklæreren, ønsket henne lykke til og dro hjem.

Har du opplevd
et gyllent øyeblikk?

Vi vil gjerne høre fra deg, kontakt: redaksjonen@utdanningsnytt.no

Dagen etter var kontorplassen hans ikke til å kjenne igjen. Over alt var doruller dandert. I et hjørne stod engelsklæreren og lo, og hun kunne også fortelle at elevene også knakk sammen av latter i timen.

– Hvordan kjentes det der og da?

– Jeg hadde mest lyst til å synke ned i et dypt hull i bakken. Men etterpå ble det et morsomt minne om det ene året ved Svelvik ungdomsskole, sier Arild Jensen, som i dag underviser ved kulturskolene i Gol og Ål i tillegg til å virke som musiker og komponist.

– Er det noe lærdom man kan ta med seg fra en slik hendelse?

– Ja. Ha god forståelse for teknologien du anvender!

Powered by Labrador CMS