Nedleggelsen av Nord universitet på Nesna kan ha skjedd i strid med Stortingets intensjoner, mener Roy Steffensen (Frp). Han åpner for å ta saken til kontrollkomiteen. Foto: Marianne Ruud

Frp-topp åpner for at Nord-nedlegging kan ende i kontrollkomiteen

Frps utdanningstopp Roy Steffensen mener det er grunn til å undersøke om nedleggelsen av Nord universitets studiested på Nesna har skjedd på feil premisser.

– Nordland Frp har hele veien vært tydelig på at beslutningsgrunnlaget for nedlegging av Nesna er galt. Det merker jeg meg at mange andre også er. Når folk ser ut til å være i tvil om faktagrunnlaget er riktig, tenker jeg kanskje det kan være et spor å følge å ha saken i kontrollkomiteen, sier stortingsrepresentant Roy Steffensen (Frp) til Nationen.

Les forklaringen! Slik forklarte Nord-rektoren nedleggingen av Nesna

Steffensen, som leder utdanningskomiteen på Stortinget, viser til at det under høringen som var tidligere denne uken, ble presentert informasjon som han mener er i direkte motstrid til det ledelsen ved Nord universitet har lagt fram.

Han sier partiet er åpen for å diskutere om vedtaket om nedlegging strider mot intensjonene da Nord universitet ble slått sammen av Universitetet i Nordland, Høgskolen i Nesna og Høgskolen i Nord-Trøndelag i 2016, skriver avisen.

Steffensen mener en kontrollsak er innenfor kontroll- og konstitusjonskomiteens mandat. En kontrollsak har ikke blitt tatt opp i verken Frps stortingsgruppe eller mellom regjeringspartiene, ifølge Nationen.

Studiestedene på Nesna og i Sandnessjøen ble 26. juni vedtatt nedlagt av styret ved Nord universitet.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS